den haag binnenhof hofvijverden haag lange voorhoutden haag paleistuinscheveningen-pierden haag grote marktden haag binnenhofden haag paleis noordeindeden-haag-plein-terrasscheveningen-kurhaus-strand

Rondleidingen over het Binnenhof en de Eerste en Tweeede Kamer

Door de eeuwen heen is het Haagse Binnenhof het centrum geweest van het staatkundig leven in Nederland en dat is het nu nog. Het middelpunt van het Binnenhof is zonder meer de Ridderzaal, maar ook de andere gebouwen zijn de moeite waard om te bezoken. Prodemos organiseert rondleidingen over het Binnenhof. De rondleidingen, voorafgegaan door een videofilm over de geschiedenis van het Binnenhof, gaan door de Ridderzaal en de Eerste of de Tweede Kamer.

Den-haag_Binnenhof_Ridderzaal
Geschiedenis
De geschiedenis van het Binnenhof gaat terug tot de tijd van Floris II, zijn zoon Willem II en kleinzoon Floris V. In de 13e eeuw maakten zij een begin met de bouw van een kasteel op de plaats waar nu het Binnenhof staat. Lees meer over de geschiedenis van het Binnenhof in dit atikel.

Bezoekerscentrum ProDemos
Het Bezoekerscentrum ProDemos staat recht tegenover het Binnenhof in Den Haag, aan de Hofweg1, naast grand café Dudok. Bij ProDemos kan je op allerlei manieren ervaren hoe politiek, democratie en rechtstaat functioneren. ProDemos biedt rondleidingen, educatieve programma’s, debatten, exposities en cursussen. Het bezoekerscentrum ontvangt jaarlijks tienduizenden scholieren, studenten, leden van politieke organisaties, toeristen en andere geïnteresseerden. die via Prodemos ervaren hoe politiek, democratie en rechtsstaat functioneren.

Denhaag_Binnenhof_ridderzaal

Rondleidingen Binnenhof en Staten Generaal
Alle rondleidingen beginnen op Hofweg 1. Wil je het Binnenhof bezoeken, of de Eerste of de Tweede Kamer, dan kan je kiezen uit de de volgende programma’s: Film en bezoek Ridderzaal (+/- 45 min, € 5,- p.p.)
Film en bezoek Ridderzaal en Tweede Kamer (+/- 90 min, €8,50 p.p.)
Film en bezoek Ridderzaal en Eerste Kamer (+/- 75 min, € 8,50,- p.p.)

Denhaag_Binnenhof

Staten-Generaaltour: uitgebreide rondleiding naar de Eerste én Tweede Kamer met een bezoek aan de Ridderzaal (als de Ridderzaal bezet is, wordt een rondleiding Binnenhof aangeboden) (+/- 90 min, € 10,- p.p.)

Rondje Binnenhof: een uitgebreide wandeling langs de gebouwen van het Binnenhof (deze wandeling wordt aangeboden ter vervanging van een bezoek aan één van bovenstaande gebouwen als het gebouw bezet of ontoegankelijk is, de prijzen van bovenstaande totaalprogramma’s blijven dan gelijk).

Den-haag_Binnenhof-mauritshuis

Openingstijden: het bezoekerscentrum is geopend van maandag tot en met zaterdag vanaf 09.30 uur tot 17.00 uur. Kijk op de site van Prodemos voor meer informatie en online reserveringen.

Bezoekerscentrum van ProDemos
Hofweg 1, 2511AA Den Haag

Foto's Albert van den Boomen

Den-haag_Binnenhof_Hofvijver

Rondleding Binnenhof Den Haag

Een voorproefje van de rondleiding over het Binnenhof en Eerste en Tweede Kamer in Den Haag door een gids van Prodemos.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!