scheveningen-kurhaus-strandden haag paleis noordeindescheveningen-pierden haag paleistuinden haag binnenhof hofvijverden haag grote marktden haag binnenhofden haag lange voorhoutden-haag-plein-terras

Musea in Den Haag

Den Haag heeft in de open lucht al veel te bieden: de mooie oude binnenstad, prachtige parken en pleinen, bijzondere wijken, het strand, de duinen. Maar Den Haag heeft ook een reeks beroemde, minder beroemde maar altijd interessante en verrassende musea.

Het Haags Gemeentemuseum en het Mauritshuis, het Omniversum en het Evaluon zijn wijd en zijd bekend. Laat je door DenHaag-Nu verleiden om ook eens een ander museum te bezoeken. Er is zoveel meer te zien en te beleven in Den Haag.

Wist je bijvoorbeeld dat Den Haag een Jenevermuseum rijk is? Dat Louis Couperus er een eigen museum heeft en in het voormalig paleis van koningin Emma aan het Lange Voorhout de hele verzameling van Escher te zien is? Een selectie van Haagse musea vind je hieronder en de Agenda biedt een overzicht van tijdelijke tentoonstellingen.