den haag grote marktden-haag-plein-terrasscheveningen-pierden haag binnenhof hofvijverden haag paleis noordeindeden haag binnenhofscheveningen-kurhaus-strandden haag lange voorhoutden haag paleistuin

Wijken in Den Haag

Voor een buitenstaander is het lastig greep krijgen op Den Haag. Zoveel verschillende wijken met elk een eigen karakter en een eigen centrum. Den Haag lijkt wel een verzameling unieke dorpen. Laat je door DenHaag-Nu bij de hand nemen en ontdek verrassend Den Haag. Zand en veen, arm en rijk, Hagenees en Hagenaer of alles door elkaar.

Het centrum van Den Haag mag je zeker niet missen. Binnenhof, Buitenhof, de Hofvijver, Lange en Korte Voorhout, de Grote Marktstraat. En de wijken rondom het centrum zoals het Hofkwartier, Buurtschap 2000 en de Chinese wijk.

Maar neem ook eens een kijkje in de Archipelbuurt met z'n prachtige eind negentiende eeuwse architectuur, het Statenkwartier met pareltjes van Art Deco en Art Nouveau of het Zeeheldenkwartier met zijn gezellige restaurantjes en originele winkels. En vergeet de randen van de stad niet: Scheveningen, Kijkduin, de Binckhorst. Den Haag is zoveel meer dan het centrum!