den haag paleis noordeindescheveningen-pierden haag paleistuinden haag grote marktden haag binnenhof hofvijverden haag binnenhofden haag lange voorhoutscheveningen-kurhaus-strandden-haag-plein-terras

Voor liefhebbers van aparte winkeltjes en koffietentjes

De Piet Heinstraat en het Piet Heinplein liggen in het populaire Zeeheldenkwartier in Den Haag. Ze zijn genoemd naar de roemruchte zeevaarder Piet Hein, die in 1628 de Spaanse zilvervloot veroverde voor de Nederlandse Republiek. Het Piet Heinplein ligt vlak bij de Paleistuin en de Koninklijke Stallen. 

De straat is ontstaan in 1901 nadat enkele bruggen werden afgebroken en de waterwegen overkluisd. De Piet Heinstraat loopt vanaf het plein in westelijke richting richting Zoutmanstraat en is een drukke en gezellige winkelstraat met veel horeca om van je aankopen te genieten. 

Den-haag_Piet_heinstraat

Een veelheid aan eethuizen
En over horeca gesproken, een uiteenlopender aanbod in een niet eens zo’n lange winkelstraat vind je waarschijnlijk nergens. Wat te denken van een Perzisch eethuis, naast een Chinees-Indisch Surinaams restaurant, naast een Italiaanse delicatessenzaak, een Javaans eethuis, een Franse restaurant en dan nog al die gezellige koffietentjes zoals Crunch (de huiskamer van het Zeeheldenkwartier) voor koffie en lunch, Clarence voor koffie en brood en niet te vergeten het Poezencafé.

Den-haag_piet-heinstraat-crunch

Ditjes en Katjes
Bij Ditjes en Katjes zijn zes katten de baas. Je kan er lunchen of borrelen met je vrienden, een spelletje doen of de krant lezen aan de lange leestafel, je laten wegzakken in een luie stoel en vooral genieten van de poezen en katten die je zomaar op je schoot kan aantreffen, in je stoel of op de tafel waar jij je spelletje aan het doen bent. 

Ditjes en Katjes werkt samen met het Haags Dierencentrum om katten uit het asiel te adopteren. Ze krijgen goede en biologische voeding en in hun leefomgeving besteedt Ditjes en Datjes veel aandacht aan duurzame speeltjes en kattenmeubels. Een heerlijke plek op nummer 66. 

Den-haag_piet-hein-ditjes-katjes

Kleding, kappers en beauty
In de Piet Heinstraat is ook ‘gewoon' een groenteman te vinden, die zichzelf dan wel weer de groente- en fruitspecialist noemt, een wijnhandel met een Franse naam, Le Breton, maar ook de Mikros ‘de superfijne supermarkt op de hoek’.

Op het gebied van mode en beauty kan je in de Piet Heinstraat ook aan je trekken komen. Bijvoorbeeld bij Schreuder, voor tweedehands kleding, Liza’s vintage kleding en bij heel veel kappers die haar en visagie feilloos weten te combineren.

Denhaag_Piet_heinstraat_2.jpg

Antiek
Houd je van kunst en antiek dan is een bezoek aan de Piet Heinstraat een must. Wat een veelheid aan zaakjes en zaken! Een paar voorbeelden: Hollandia Decoration, gespecialiseerd in spiegels en woondecoratie, Engelien, servies en deco. Laveko, gespecialiseerd in klassieke en moderne meubels en De Doofpot Antiek op nummer 96A.

De Doofpot is al sinds 1990 een begrip in Den Haag en omstreken. De antiekwinkel is gespecialiseerd in aziatica en en kristallen kroonluchters. Je kan bij De Doofpot ook terecht voor antieke meubels, bronzen beelden, netsuke's, Japanse houtsnedes en nog veel meer. De Doofpot: een snoeppot voor de liefhebber!

Boekwinkels
Den Haag was ooit rijk gezegend met een grote diversiteit aan boekwinkels. Zoals overal zijn ook in Den Haag al veel boekwinkels over de kop gegaan. In de Piet Heinstraat vind je vijf ‘boekwinkels’, het antiquariaat Damokles, de Kringloop Holland waar altijd veel boeken te koop liggen, Meinhardt Collectura waar je catalogi voor verzamelaars op de meest uiteenlopende gebeden kunt kopen, kantoorboekhandel Efficiency waar je ook kantoormeubelen en accessoires kunt kopen en last but not least: Alice in Wonderland op het Piet Heinplein.

Den-haag_kinderboeken-alice-in-wonderland

Alice in Wonderland is een geweldige kinderboekenwinkel, opgericht in 1987 en de enige kinderboekenwinkel in Den Haag. Een begrip in Den Haag met de opvallend gele gevel en gelegen op een centrale en mooie plek in de stad. Leuk voor jong en oud.

De lekkerste taartjes
De kers op de 'Piet Hein taart' is Lavinia Cakes'n Buttons. Een pattiserie (103A) waar de taartjes eigenlijk te mooi zijn om op te eten. Je krijgt er heerlijke aromatische thee of biologische koffie bij geserveerd en met een ontspannen muziekje is dit een toplocatie om nog eens na te genieten en te genieten. 

Piet Hein, zijn naam is klein maar zijn straat is groot..!

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!