den-haag-plein-terrasden haag binnenhofden haag binnenhof hofvijverscheveningen-kurhaus-strandden haag grote marktscheveningen-pierden haag paleistuinden haag lange voorhoutden haag paleis noordeinde

Lunchen op z'n Haagsch aan het Lange Voorhout

Er is waarschijnlijk geen etablissement in Den Haag dat zoveel 'bekende Nederlanders' wist en weet te verwelkomen als Bodega de Posthoorn aan het Lange Voorhout. De sfeer van een bruine kroeg en de†eenvoudige 'doch voedzame' kaart behoren zeker tot de pluspunten voor iedereen die deze eet-en drinkgelgelegenheid bezoekt.

Haagsche grandeur
'Zoo er dan iťts Haagsch is, is het Bodega De Posthoorn'. De Posthoorn is een uniek restaurant,† met die typisch Haagse, ietwat vervallen grandeur en ouderwetse gastvrijheid. Een bijzondere ambiance met een rijke historie, die terug gaat naar de tijd van de postkoetsen en waar kunstenaars, journalisten, politici, zakenmensen, toeristen en expats, elkaar ontmoeten.

Denhaag_de_posthoorn.jpg

Gelegen vlakbij de Hofvijver, het Binnenhof en de bekende winkelstraat De Denneweg. Elke zondag is er op het eigen podium live muziek: klassiek, maar zonder pretentie. Den Haag op zín best.

Indisch en Hollands
Van oudsher is Den Haag de stad met een grote betrokkenheid bij het vroegere Nederlands-IndiŽ en het huidige IndonesiŽ. Die betrokkenheid zie je nog altijd terug op de menukaart van de Posthoorn (zowel voor lunch, borrel als diner).

Denhaag_de_Posthoorn_2.jpg

De heerlijkste gerechten uit de Indische keuken gaan hier zij aan zij met Nederlandse klassiekers zoals erwtensoep en slibtong.†Het is lastig kiezen tussen een Rendang burger, grootmoeders gehaktbal of haar niet te evenaren snert, een uitsmijter posttoeter of een omelet postkoets, sajor tjampur of een linzensalade. Geniet zowel binnen als buiten van deze unieke Haagse sfeer aan de mooiste straat van Nederland. 's Winters is het terras verwarmd en in de zomer zit je heerlijk koel onder het uitbundig groen van de hoge lindebomen op het Voorhout.

Bodega de Posthoorn
Lange Voorhout 39A, Den Haag

Den-haag_posthoorn-restaurant

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!