den haag binnenhofscheveningen-kurhaus-strandden haag lange voorhoutden haag grote marktden-haag-plein-terrasscheveningen-pierden haag paleis noordeindeden haag binnenhof hofvijverden haag paleistuin

Leer Haags van Haagse Harry

Het Plat Haags is door niemand beter 'verwoord' dan door de in 2016 overleden schrijver en tekenaar Marnix Rueb bij monde van zijn strip-(anti)held Haagse Harry. In ' Ut Groen-Geile Boekie’, een spin-off van de Haagse Harry strips, vind je de officiële ‘plat Haagse spellingsregels’ en per onderwerp een hilarische toelichting.

Deze taalbijbel is onmisbaar voor iedereen die zich door en in Den Haag begeeft, Den Haag een warm hart toedraagt en een liefdesverklaring aan de taal voor hen die er al wonen.

Hilarisch
In het Groen-Geile Boekie vind je onder andere de officiële spelling, een uitgebreide woordenlijst, Haagse uitdrukkingen en gezegdes, 'geile' pagina’s met verboden taalgebruik, de Scheldwijzer, veel illustraties van Haagse Harry en een oefendictee.

Den-haag_haags-groen-geile-boekje

Haags Tale Instituut
Wil je na het bestuderen van dit boek zeker weten dat je nu correct plat Haags spreekt, ga dan de straat op en trek je mond open. Toch nog een stap te ver? Bestel dan bij het Haags Tale Instituut (HTI) de cursus Haags (boek en CD). Het HTI stelt zich ten doel ‘het Haags te bevorderen in het ons bekende universum’. Men besloot de enige echte cursus Haags uit te brengen voor beginners en ‘te ver gevorderden’, met CD met spraakoefeningen en andere ‘teringongein’. Geheel in de geest van Haagse Harry.

Boekhandel
Bij de betere Haagse boeken-, platen- en tijdschriftenhandel zijn bovenstaande uitgaven te koop of te bestellen. Boekhandel Scheveningen aan de Keizerstraat 50 heeft een aardige collectie Haagse boeken, evenals boekhandel Paagman aan de Frederik Hendriklaan 217 in het Statenkwartier en aan de Lange Poten 41 in het centrum van Den Haag. 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!