den haag paleis noordeindescheveningen-kurhaus-strandden haag grote marktden haag binnenhofden haag binnenhof hofvijverscheveningen-pierden-haag-plein-terrasden haag paleistuinden haag lange voorhout

Leer Haags van 'Oh Oh Cherso...Barbie'

Haags leren van Barbie! Dat kan in haar eigen café aan de Keizerstraat in Scheveningen, Den Haag: Barby's bar. Wie kent Barbie niet. Een Haags icoon, de vrouwelijke Haagse Harry. Nederland leerde haar kennen in de serie ‘Oh Oh Cherso..', waar zij één van de kijkcijferkanonnen van was. in De eerste uitzending op 2 september 2010 was de best bekeken RTL5-uitending ooit. Zij is sindsdien niet meer van de beeldbuis weg te slaan. 

Barbie op de buis
De serie Oh Oh Cherso volgde een aantal weken het leven van een acht Haagse jongeren (voornamelijk afkomstig uit Duindorp en niet van het ‘hoogste niveau’ en uit de ‘beste milieus’), die hun zomer doorbrengen in een luxe villa bij een bekende vakantiebestemming in Europa.

In het eerste seizoen werden de deelnemers gevolgd in de Griekse badplaats Chersonissos. In het tweede seizoen verbleven zij in de Oostenrijkse wintersportplaats Kirchberg in Tirol en voor het derde en voorlopig laatste seizoen keerden zij terug naar Chersonissos. Eind 2016 ging een geheel nieuwe groep Hagenezen onder de naam Oh Oh Daar Gaan We Weer! naar Mallorca.

Den-haag_cherso-barby

Reality soap over leven Barbie
Op 6 maart 2012 start Barbie haar eigen realitysoap, ‘Barbie’s Bruiloft ‘. Hierin wordt ze samen met haar vriend Michael van der Plas door de camera's gevolgd in de aanloop naar hun huwelijk. Er kwam een vervolg over haar zwangerschap en bevalling onder de titel ‘Barbie’s Baby’.

In het voorjaar van 2013 is ‘Huisje Boompje Barbie’ uitgezonden waar Samantha (Barbie) met haar man en dochter worden gevolgd op hun zoektocht naar een ander huis. En zo verder. Het hele leven van Barbie (Samantha de Jong) en haar man is tot nu toe bijna jaar in jaar uit in telkens nieuwe series op tv te volgen.

Na een (mislukt) avontuur in Spanje is Barbie met haar man Michael inmiddels weer terug in Den Haag waar ze onder meer hun eigen café begonnen zijn.

Barby's café
Volgens Barbie is haar cafe het 'gezelligste feestcafé van Den Haag en Scheveningen'. Het cafe beschikt over 2 bars, een ruime dansvloer, gezellig Haags personeel en een uitgebreide kaart. Naast het vieren van alle mogelijke soorten feestjes kan je er ook workshops volgen.

Eén van die workshops is het leren van de Haagse taal. Daarvoor moet je wel minimaal 10 mensen om je heen verzamelen die dit ook leuk vinden. Wat betreft de kosten zegt Barbie op haar site, dat ze ‘bij Barby’s Bar proberen een avondje uit betaalbaar te houden. Met onze vriendelijke prijzen gaan we niet over de top en kunnen we onze eigen continuïteit garanderen.'

Voor meer informatie vul je het contactformulier in op de website van Barby’s Bar.
Openingstijden: maandag tot en met donderdag onder voorbehoud, vrijdag en zaterdag van 16.00 uur tot 2.30 uur. En zondag weer onder voorbehoud.

Barby's Bar
Keizerstraat 56,
2584 BK Scheveningen

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!