den-haag-plein-terrasden haag grote marktden haag binnenhofden haag paleistuinscheveningen-kurhaus-strandscheveningen-pierden haag lange voorhoutden haag binnenhof hofvijverden haag paleis noordeinde

Anderhalve kilometer lang winkelplezier

De 1,5 kilometer lange Weimarstraat in Den Haag loopt van de Koningin Emmakade, dwars door het mooie Regentessekwartier naar de Valkenboschlaan. Nog niet zo lang geleden had de Weimarstraat niet bepaald een goede naam. Het kan verkeren. Vandaag de dag is het een van de hipste winkelstraten van Den Haag met veel alternatieve winkels, geïnspireerd door de multiculturele samenstelling van de wijk. 

Van designwinkels tot kleine speciaalzaken, van sportwinkels tot cadeaushops, en van interieurwinkels tot galeries. Je kan het zo gek niet verzinnen of het zit in de Weimarstraat in Den Haag. In de Weimarstraat vind je ook diverse zaken voor de innerlijke en uiterlijke verzorging, zoals een yogastudio, een natuurlijke kapper en een schoonheidssalon.

Denhaag_weimar.jpg

Een tipje van de sluier
Het aantal winkels is te veel om op te noemen. Hier volgt daarom een kleine selectie van bijzondere zaken. BEER fietsen: dé specialist voor bakfietsen, transportfietsen en ouder-kind-tandems. Obertstadt, een intieme muziekhandel gespecialiseerd in accordeons, RichArts een bijzondere interieurwinkel met eigen meubelontwerpen, interieuraccessoires, verlichting en cadeaus. De meest innovatieve sportspeciaalzaak voor hardlopers in Nederland, Excelsior Sport, met uitgebreid assortiment en deskundig advies, ligt in de Weimarstraat evenals Veggie4U, één van de beste vegan winkels van Nederland.

Den-haag_weimarstraat-vega

Ethiopisch eethuis
Met bijna tweehonderd shops, toko's, cafés en restaurants is het heerlijk winkelen en eten in de Weimarstraat! Ga vooral op ontdekkingstocht. Het aanbod aan te gekke winkels zal je verrassen. Evenals het horeca-aanbod. Waar vind je bijvoorbeeld een Ethiopisch eethuis? Of een bijzonder humus-restaurantje, Love & Peas, gerund door een Palestijn en een Israëliër? Juist. In de Weimarstraat.

Emma's Hof
Bijzonder is ook Emma’s Hof, één van de mooiste stadstuinen van Den Haag. Op de hoek van de Weimarstraat en de Galileïstraat ligt deze duurzaam ingerichte en openbaar toegankelijke tuin. Een rustplek voor volwassenen en een natuurlijke speelplek voor jonge kinderen. De buurtbewoners die de tuin onderhouden, organiseren regelmatig kleinschalige evenementen in Emma’s Hof.

Den-haag_weimarstraat

De Nieuwe Regentes
De straat of beter gezegd, de buurt heeft ook een eigen theater : De Nieuwe Regentes, gelegen in de Weimarstraat. De Nieuwe Regentes is een buurtgericht theaterhuis waar kunst- en cultuuruitingen van, voor en door de buurt plaatsvinden. Maar zeker niet alleen voor buurtbewoners. Ook niet buurtgenoten zijn van harte uitgenodigd.

Het theater was oorspronkelijk een zwembad en dat valt nog goed te zien aan de prachtige theaterzaal in het monumentale pand. En ben je geen theaterliefhebber strijk dan even neer op het zonnige terras aan de Weimarstraat of breng een bezoek aan de gezellige tearoom.

Den-haag_weimarstraat

Stukje geschiedenis
De Weimarstraat werd rond 1900 aangelegd. Aan het begin van de Weimarstraat, tussen Koningsplein en Beeklaan, zijn veel fraaie voorbeelden te vinden van neo-bouwstijlen en eclecticisme. Na de Beeklaan gaan Jugendstil en jongere (zakelijke) bouwstijlen overheersen.

In 2000 werd er besloten het Regentessekwartier tot stadsvernieuwingsgebied te maken en kregen veel straten hun oude glorie terug. Zo ook de Weimarstraat. De jaren erna is de Weimarstraat uitgegroeid tot een populair winkelgebied. Het Regentessekwartier is inmiddels één van de negentien beschermde stadsgezichten van Den Haag.

Bereikbaarheid
De Weimarstraat is éénrichtingsverkeer (naar de binnenstad toe) en beschikt over voldoende parkeergelegenheid, zowel op straat (overdag gratis in de wijk) als in de parkeergarage bij de Albert Heijn aan de Valkenboslaan/Fahrenheitstraat. Daarnaast is de Weimarstraat met het openbaar vervoer makkelijk bereikbaar: tram 3, 11, 12 en ook bus 21 stoppen in deze winkelstraat.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!