den haag binnenhof hofvijverden haag lange voorhoutden-haag-plein-terrasscheveningen-pierden haag grote marktscheveningen-kurhaus-strandden haag binnenhofden haag paleistuinden haag paleis noordeinde

Een authentieke winkelstraat in een chique woonwijk

De Reinkenstraat in Den Haag is een boordevolle, authentieke winkel- en horecastraat in de chique woonwijk Duinoord. In de Reinkenstraat vind je veel kleine bijzondere zaakjes, ambachtelijke winkels die hier al jaren gevestigd zijn, woonwinkels en gezellige eettentjes.

Kleinschalige winkelstraat in prachtige buurt
De Reinkenstraat is de perfecte plek om Haagse sferen op te snuiven en natuurlijk gezellig te shoppen. Wat de Reinkenstraat anders maakt dan andere winkelstraten is niet alleen de kleinschaligheid, maar ook de prachtige buurt. Geen enkele plek in Den Haag heeft zo veel beschermde monumenten.

Het Sweelinckplein, één van de mooiste pleinen van Den Haag, en de straten er omheen worden gekenmerkt door monumentale herenhuizen in neo-stijlen die rond 1900 in zwang waren. Deze stijlen waren de voorbode van de jugendstil. De winkels in de Reinkenstraat stralen dezelfde sfeer uit als de omgeving.

Den-haag_reinkenstraat

Speciaalzaakjes en heerlijke verswinkels
De Reinkenstraat telt diverse bijzondere winkels waar je fijn kunt shoppen, maar ook veel verswinkels uitstekende slagers, bakkers, delicatessenwinkels en wijnwinkels.

Zo is Carman & Co een cadeauwinkel voor jong en oud met lifestyleproducten voor in huis.De buitenkant oogt een beetje saai, maar niets is minder waar. In de winkel heb je twee gedeeltes. In het voorste deel vind je allerlei spullen voor volwassenen, zoals kaarten, interieurartikelen en mooie cadeautjes. En in het achterste gedeelte heeft Carman & Co leuke kinderspullen. Kwaliteit is hier belangrijker dan kwantiteit.

Den-haag_reinkenstraat

In het Antiquariaat Colette kan elke boekenwurm zijn hart ophalen. Zoveel stapels boeken zie je niet zelden bijeen. En het is vaak zoeken naar de eigenaar. Achter welke berg boeken zit hij nou weer verstopt.

In de Reinkenstraat is ook de bakker van de beroemde Haagse Kakker gevestigd: Hans & Frans Hessing. Natuurlijk kan je hier ook heerlijk ‘gewoon’ brood en banket’ kopen. Twee van de beste slagers van Nederland hebben hier hun zaak: de Scharrelslagerij 't Oude Ambacht en Slagerij Van Den Broek. Ook vind je er een fantastische Franse traiteur: Sucré Salé.

Wijnwinkels en horeca
Met zulke winkels in je straat mag een kook- en cadeauwinkel dan ook niet ontbreken. Bij Mesa Koken & Tafelen vind je alles voor op tafel en in de keuken met als extra verse olijfolie van de tap.

Opvallend zijn verder de vele bloemen- en wijnwinkels (zoals het Haagse wijnhuis) en de opmerkelijke hoeveelheid gezellige lunchtentjes en restuarants, zoals Eetcafé Lokaal Duinoord, lunchcafe Augustus, Rotisserie Braadstaal van Bas & Bas, die elke dag alles vers maken uit de rotisserie of de Big Green Egg en W'IJS, een leuke lunchroom met ontbijt, lunch, high tea én heerlijk ambachtelijk Italiaans ijs.

Op de hoek van de Reinkenstraat en de Laan van Meerdervoort zit Brechtje, een zogaaamd proeflokaal waarbij je van heerlijke gerechten kunt genieten en de keuze hebt uit een mooie selectie bieren en wijnen . Uitstekende kwaliteit tegen een zeer betaalbare prijs. Je kunt hier van maandag tot en met woensdag een driegangendiner eten voor slechts €12,50 en van donderdag tot en met zondag een driegangendiner eten voor €14,50. Een prima afsluiting van een middagje winkelen!

Denhaag_reinken-2.jpg

Sunny Court
Heb je kleine kinderen bij je dan is Sunny Court een heerlijke ‘uitlaat-plek’. Om de hoek van de Reinkenstraat, aan de Laan van Meerdervoort bevindt zich een verstopte binnenparkje. Te bereiken via een inham aan het halve cirkelvormige pleintje. Ooit was dit een tennispark. Nu is Sunny Court een verstilde stadsoase met veel grote bomen en houten speeltoestellen voor kinderen.

Tijdens feestdagen organiseert de Winkeliersvereniging van de Reinkenstraat vaak leuke evenementen voor jong en oud. Zo is er met Koningsdag een kindervrijmarkt, zijn er met Halloween altijd leuke kidsactiviteiten, komt Sinterklaas altijd op bezoek en is er in de kerstperiode een sfeervolle markt.

Bereikbaarheid 
De Reinkenstraat, gelegen tussen het centrum van Den Haag en Scheveningen, is te bereiken met tram 11 richting Scheveningen (halte Laan van Meerdervoort) en met tram 3 richting Loosduinen (halte Conradkade). Ook met de auto is de straat prima bereikbaar via de Laan van Meerdervoort en de Koningin Emmakade. Wel is het aan te raden om buiten de winkelstraat te parkeren (betaald), omdat het in de Reinkenstraat gewoon vaak te druk is.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!