den haag binnenhof hofvijverden haag paleistuinden haag grote marktden-haag-plein-terrasscheveningen-kurhaus-strandscheveningen-pierden haag lange voorhoutden haag binnenhofden haag paleis noordeinde

Het best bewaarde winkelgeheim van Den Haag

Haagsche Bluf is een klein verborgen winkelcentrum in het hart van de oude binnenstad van Den Haag. Sommigen noemen het ook wel het beste bewaarde winkelgeheim van Den Haag. Het is een luxe winkelgebied, waar oude en nieuwe bouwstijlen samenkomen rondom een intiem plein met bomen, terrasjes, parasols en heerlijk koffie, thee en taarten. Vier poorten geven toegang tot Haagsche Bluf. 

Replica's van historische panden
One-brand stores op het gebied van kleding, interieur , kookbenodigdheden en beauty zijn gevestigd in prachtige historische panden met replica gevels, gekopieerd van monumentale panden uit Den Haag en Delft. Vanuit de hele wereld zijn gevelonderdelen, ornamenten, fonteinen en andere historische materialen verwerkt tot één geheel.

Den-haag_Haagsche_Bluf

Live muziek
Zo is er een bekend Haags art-nouveau-pand van J.W. Bosboom aan de Denneweg als replica aanwezig, staat er een kopie van het Pagehuis, waarvan het origineel sinds 1918 aan het Lange Voorhout te vinden is. Je vindt er een bewaarde gevel van de in 1982 opgerichte Stokerij en Bitterfabriek 'De Ooievaar'.

Een aantal oude gevels is vervangen door moderne van glas. In één van die glazen gevels is een uitklapbaar podium geplaatst, waarop regelmatig live muziek te horen is.

Den-haag_haagsche-bluf

Ook zijn er twee originele 18e-eeuwse fonteinen vanuit Frankrijk overgebracht en op het plein staat een kopie van een Venetiaanse toren omringt door enkele gevels uit Delft. Het Grand Café Haagsche Bluf, met zijn unieke dakterras, en de andere horecagelegenheden maken de Haagsche Bluf compleet.

Bereikbaarheid
Winkelgebied Haagsche Bluf is vanuit de Venestraat, Nieuwstraat, Dagelijkse Groenmarkt en Vlamingstraat te bereiken. Op korte afstand liggen vier parkeergelegenheden: parkeergarage Torengarage, Lutherse Burgwal, Grote Markt en City Parking De Laan.

Den-haag_Haagsche_Bluf

In het centrum van Den Haag, halte Grote Markt, stoppen daarnaast diverse trams vanaf Den Haag Centraal Station en Station Hollands Spoor, allemaal op loopafstand van winkelcentrum Haagsche Bluf.

Haagsche Bluf
Haagsche Bluf 3, 2511 CN Den Haag

Denhaag_haagse-bluf

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!