den haag lange voorhoutscheveningen-kurhaus-strandden haag binnenhof hofvijverden haag paleis noordeindeden-haag-plein-terrasden haag binnenhofden haag grote marktscheveningen-pierden haag paleistuin

De mooiste 19de eeuwse Passage van Nederland

De Passage in Den Haag is een schitterend overdekt winkelcentrum en één van de mooiste 19e eeuwse pronkstukken van Den Haag. Betreed de oudste Passage van Nederland via een van de vier entree's en ervaar het feest van winkelen in een uniek winkelcenrtum, met prachtige vloeren, schitterende lichtinval en leuke, originele winkels en horca. 

De ouste Passage van Nederland
Het eerste deel van De Passage werd tussen 1882 en 1885 speciaal voor het ‘chique winkelen’ gebouwd naar voorbeeld van Parijs. Ontworpen door architect J.C. van Wijk bestond hij aanvankelijk alleen uit een verbinding tussen het Buitenhof en de Spuistraat met halverwege een rotonde. Na de realisatie van de Hofweg werd in 1929 een derde arm aan De Passage toegevoegd. Dit deel is door architect Jos Duijnstee ontworpen in een meer expressionistische stijl.

Denhaag_Passage_03.jpg

Chique winkelen
De oudste winkelpassage van Nederland, is nog steeds in tact – en hoe! In een prachtige setting van arcades, glazen koepels, loopbruggen en bewerkte gevels vond en vind je er 20 chique winkels, gezellige horecagelegenheden en een hotel. Van toen. En van nu. Overdekt, statig en bijzonder.

De meest uitgebreide kookwinkel van Den Haag heeft er een pand naast de bekende vulpennen speciaalzaak Akkerman. Je vindt er modieuze schoenenwinkels voor grote en kleine modeliefhebbers, verschillende horecazaken voor koffie, lunch en diner en Apple heeft hier het nieuwste en grootste Apple Centre van Nederland geopend. Aloude zaken als Van Os tassen & koffers en de verrukkelijke bonbonwinkel Leonidas gaan perfect samen met nieuwkomers zoals bijvoorbeeld het hippe Mica Beauty, Hop & Stork en Calexis schoenen.

Een waar winkel walhalla
Je kan De Passage van vier kanten betreden: via het Buitenhof, de Hofweg, de Grote Martkstraat en de Spuistraat. De jongste entree ligt aan de Grote Marktstraat. De architect, Bernard Tschumi, heeft dit spectaculaire, nieuwe deel van De Passage heel licht en open ontworpen. Net als het historische deel heeft ook deze kant een hoge, glazen kap. Maar dan anno nu.

Denhaag_Passage_04.jpg

Dit nieuwe gedeelte heeft het elan van de moderne shopping mall met alle faciliteiten voor winkelen op niveau, verspreid over een aantal verdiepingen. Je vindt hier o.a. de grootste Mango van Nederland, de Duitse multibrandstore Kult, Wam Denim en op de bovenste verdieping het Suite Novotel met 118 suites. Als je maar geen genoeg krijgt van het shoppen kan je dus ook nog blijven slapen. 

Bereikbaarheid
Vanaf station Den Haag Centraal is het ongeveer 15 minuten lopen naar De Passage. De Passage is ook bereikbaar met tramlijn 2, 3, 4, of 6.

Met de auto? Parkeren kan in verschillende parkeergarages in de buurt van De Passage: onder de Grote Marktstraat, het Noordeinde en het Stadhuis. 

Denhaag_Passage_06.jpg

Openingstijden: dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 uur tot 18.00 uur, zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur, maandag van 12.00 uur tot 18.00 uur en donderdag (koopavond) van 10.00 uur tot 21.00 uur.

De Passage
De Passage 72
2511 AA Den Haag

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!