den haag binnenhofden haag paleis noordeindeden haag grote marktden haag paleistuinscheveningen-kurhaus-strandden-haag-plein-terrasden haag lange voorhoutden haag binnenhof hofvijverscheveningen-pier

Leukste strandtenten van Den Haag

Een zomerse dag in Den Haag breng je natuurlijk door aan het strand. Met 11 kilometer Haags strand, twee boulevards en de bijbehorende strandtenten heb je keus te over om je dag aangenaam door te brengen. Om je een beetje op weg te helpen heeft de redactie van DenHaag-Nu een aantal van de leukste strandtenten voor je op een rijtje gezet.

Den-haag_Scheveningen-strandtent

Tips voor enkele leuke strandtenten op het strand van Scheveningen en Kijkduin in willekeurige volgorde:

La Cantina, gelegen vlakbij het Zuidelijke Havenhoofd van Scheveningen en het Zuiderstrandtheater, naast de strandopgang en aan het breedste stuk van het Zuiderstrand. Hier kan je elke dag een vers visje eten, heerlijke tapas of een high tea bestellen. Je kinderen zijn meer dan welkom en hebben alle ruimte. Parkeren is tot 18.00 uur gratis en vlakbij La Cantina.

Openingstijden: elke dag vanaf 9.00 uur
Bereikbaarheid: zie Zuiderstrandtheater

Strandpaviljoen La Cantina
Zuiderstrand 1'Scheveningen/Den Haag

Den-haag_la-cantina

Parker Beachclub, ligt helemaal aan het andere einde van het Zuiderstrand, voorbij Kijkduin, richting Monster. Ook hier is het gratis parkeren, maar dan de hele dag en de strandtent ligt vlakbij de strandopgang naar de Zandmotor. Vooral voor mensen met een hond is dit een prettige plek. Honden mogen op dit deel van het strand ook ’s zomers los en zijn zeer welkom bij Parker Beach. Ze mogen zelfs los op het terras.

Den-haag_parker-beachclub
 
Bereikbaarheid: kom je met het openbaar vervoer neem dan bus 23, 24 of 26 naar Kijkduin. Met de auto volg je de borden Kijkduin en rij je door tot het bungalowpark. Op Kijkduin is het gratis parkeren. Ga de duinen in richting zee en op het strand tref je links Parker Beachclub.

Parker Beachclub
Zuiderstrand 19/20 Strandslag 2, Den Haag

Denhaag_Parker-beachclub

De Fuut, is een ouderwets soort strandtent met een 'eenvoudige doch voedzame' keuken. In het midden van het Zuiderstrand gelegen, tussen het Zuidelijk Havenhoofd en Kijkduin in, valt de Fuut op door zijn knalgele kleur en basic uitstraling. Maar vergis je niet. Hier worden in de zomermaanden de leukste culturele activiteiten van het Zuiderstrand georganiseerd. Van theater tot dans, van kamermuziek op zondagochtend tot jazz op zondagavond. 

Den-haag_fuut-strandpaviljoen

Openingstijden: of de Fuut open is weet je pas als je ervoor staat en de vlag ziet hangen. Wil je het risico niet lopen om voor een gesloten deur te staan kijk dan voor alle zekerheid op de website van de Fuut. 

De Fuut is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Bus 22 rijdt tot het Markensplein. Eindpunt en uitstappen. Door de duinen richting strandopgang 10 en dan links het strand op. Tram 3 (overstappen halte Goudenregenstraat op tram 12), tram 12 rijdt tot eindpunt Markenseplein.

Den-haag_fuut-strandpaviljoen

Kom je met de auto dan kan je in de buurt van het Markenseplein parkeren. Het adres voor de TomTom is Duivelandsestraat 75 (Cafe Duinzicht), vlakbij eindpunt van tram 12. Vanaf 18.00 uur is het betaald parkeren. Vanaf 15.00 uur kan je al beginnen met betalen. 

De Fuut
Zuiderstrand 6, Strandslag 10, Den Haag

The Fat Mermaid, ligt aan het Noorderstrand van Scheveningen, vlakbij de historische winkelstraat ‘de Keizerstraat’ en slechts meters verwijderd van de zee. The Fat Mermaid is een bar en restaurant die tropische vibes ademt. Elke vrijdagavond kun je hier een dansje doen op de fijnste soul, funk, disco, boogie en house deuntjes met natuurlijk gratis entree. Overdag geniet je van Huevos Rancheros, Choripan, Crabroll of het welbekende Vietnamese broodje Banh Mi en seafood ontbreekt uiteraard ook niet. 

Den-haag_Fat-Mermaid-Scheveningen

Bereikbaarheid: The Fat Mermaid is te bereiken met tram 1 of 9, halte Kurhaus. Kom je met de auto dan is parkeren mogelijk in één van de vele parkeergarages in de buurt: BKS Parking Kurhaus, BKS Parking Strand, Parking Zwarte Pad.

Openingstijden: zondag tot en met donderdag van 9.00 uur tot 1.00 uur en vrijdag en zaterdag van 9.00 uur tot 2.00 uur.

The Fat Mermaid
Strandweg 19
2586 JK Scheveningen

Den-haag_Fat-Mermaid

De Waterreus, is een ‘jaarrond strandrestaurant’ vlakbij het Noordelijk Havenhoofd van Scheveningen richting Kurhaus. In 2016 uitgeroepen tot beste strandpaviljoen van het jaar. De zaak heeft een stoere strakke uitstraling met een huiselijke sfeer, en kreeg veel punten voor onder meer de kwaliteit van drinken en eten, de eigentijdse uitstraling en betrokkenheid van de eigenaren. De keuken is traditioneel, met uiteraard veel verse vis. Je kan gratis parkeren aan de haven en de Waterreus ligt vervolgens op loopafstand.

Den-haag_waterreus-strandpaviljoen

Bereikbaarheid: het strandpaviljoen de Waterreus is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Tramlijn 11 stopt op 3 minuten loopafstand van ons strandpaviljoen.
Wanneer je naar de zee kijkt zie je de Waterreus aan je linker hand.

Openingstijden: elke dag van 9.00 uur tot 1.00 uur

Waterreus
Strandweg 3A, 2586 JK Scheveningen

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!