den-haag-plein-terrasscheveningen-pierden haag binnenhof hofvijverden haag paleistuinscheveningen-kurhaus-strandden haag lange voorhoutden haag paleis noordeindeden haag binnenhofden haag grote markt

De beste maanden voor een bezoek aan Den Haag

Den Haag is een geliefde bestemming voor dagjesmensen, voor een weekendje-weg of citytrip en voor toeristen uit het buitenland. De beste periode voor een bezoek aan Den Haag is van mei tot oktober. November en begin december zijn rustige maanden, ook hotelprijzen zijn dan ietsje lager. Januari en februari zijn de koudste maanden en december en januari de natste.

De beste maanden voor een bezoek aan Den Haag:

Krokussen op het Voorhout – februari/maart
Eind februari begin maart is het Lange Voorhout in centrum van Den Haag op zijn mooist. Dan bloeien de krokussen en komt de ‘hele wereld’ langs om foto’s te maken.

Koningskermis, koningsfestival The life I live – april
Traditiegetrouw is er in de maand april kermis in Den Haag. De Koningskermis op het Malieveld, aan de Lange Vijverberg, op het Buitenhof en op het Frederik Hendrikplein in het Statenkwartier. Speciaal voor de kleintjes is er een ruime keuze aan de kleurigste attracties. Uiteraard wordt Koningsdag uitbundig gevierd met ondermeer het twee daagse muziekfestival The Life I live, dat begint op de avond voorafgaande aan Koningsdag. 

Vlaggetjesdag - mei
Niet te missen in mei: Vlaggetjesdag. In Scheveningen wordt het binnenhalen van de nieuwe haringoogst uitbundig gevierd.

Den-haag_vlaggetjesdag-scheveningen

Tong Tong – mei/juni
Op het Malieveld in Den Haag wordt jaarlijks in mei of juni het grootste eur-aziatische festival ter wereld gehouden: de Tong Tong Fair, voorheen de Pasar Malan.

Den-haag_tong-tong-fair

Parkpop - juni
Voor de liefhebbers van popmuziek: in het Zuiderpark vindt in juni het gratis festival Parkpop plaats.

Den-haag_parkpop

Strand en vuurwerk – juli/ augustus
Dit zijn de maanden bij uitstek om te genieten van de twee badplaatsen van Den Haag: Kijkduin en Scheveningen. Het badseizoen wordt traditiegetrouw in augustus afgesloten met een spectaculair vuurwerkfestival.

Prinsjesdag – september
Op de derde dinsdag in september viert Den Haag Prinsjesdag met een rijtoer van het Koningspaar door de stad naar de plek waar de jaarlijkse troonrede wordt voorgelezen (nu nog op het Binnenhof in de Ridderzaal).

Den-haag_prinsjesdag

Theater, concerten, tentoonstellingen – oktober/november
In oktober is het nieuwe culturele seizoen gestart en in Den Haag met zijn vele theaters en musea valt in deze maanden van alles te beleven.

Kerstmarkten – december
Op het Plein in Den Haag kan je in december genieten van een sfeervolle kerstmarkt. Ook andere stadsdelen organiseren vaak eigen markten met oliebollenkramen, kerstbomenverkoop, gluhwein en nog veel meer feestelijkheden. En met met oud en nieuw maken de vreugdevuren op het noordelijk en zuidelijk havenhoofd van Scheveningen een bezoek aan Den Haag tot een spectaculair eindejaarsfeestje. 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!