den haag grote marktden haag binnenhofscheveningen-pierden-haag-plein-terrasden haag lange voorhoutden haag paleis noordeindescheveningen-kurhaus-strandden haag paleistuinden haag binnenhof hofvijver

Wandelen door groot Den Haag

Gilde Den Haag bestaat uit vrijwillige professionals met wandelen als hobby en een gepassioneerde liefde voor hun stad, Den Haag. Een prima combinatie om belangstellenden mee op pad te nemen door groot Den Haag. Je kunt je online inschrijven voor een van de vele stads-of themawandelingen met een ervaren gids.

Het aanbod aan wandelingen is breed, divers en actueel. Het aloude cliché 'voor elk wat wils' is bij Gilde Den Haag zeker geen cliché maar werkelijkheid. Van historische wandelingen in het stadshart tot een wandeling door bekende maar minder bezochte wijken in Den Haag, als de Schilderswijk of de voormalige Jodenbuurt, nu Chinatown. Van Hofjeswandelingen tot een wandeling door het Den Haag van de Oranjes of Indisch Den Haag. Gilde Den Haag speelt ook effectief in op de actualiteit.

De Stijl, Mesdag en Couperus
Zo ontwikkelde Gilde Den Haag speciale Mesdag-wandelingen in het jaar dat 100 jaar Mesdag gevierd werd, Couperus-wandelingen in het herdenkingsjaar van de grote Haagse schrijver en Stijl-wandelingen in het kader van 100 jaar De Stijl. Al deze wandelingen zijn (nog steeds) te boeken.

Gilde stadswandelingen duren ongeveer 1,5 uur en gaan door bij minimaal 4 en maximaal 15 deelnemers. De meeste wandelingen zijn dagelijks te maken. Raadpleeg voor meer informatie de website van Gilde Den Haag. Hier vind je ook de nodige praktische informatie zoals starttijden, verzamelplaatsen en kosten en het reserveringsformulier.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!
13-04-2022

Dewinter Jos | Hallo, ik organiseer een groepsuitstap (circa 25 deelnemers). Kan u me helpen voor bvb een busrondrit met gids?