den haag paleistuinden haag binnenhof hofvijverden haag grote marktscheveningen-kurhaus-strandden haag lange voorhoutden haag binnenhofden haag paleis noordeindeden-haag-plein-terrasscheveningen-pier

Avondwandelingen langs de verborgen geschiedenis van Den Haag

Voor deze stadswandelingen moet je stevig in je schoenen staan. 'Duister Den Haag' organiseert 's avonds historische stadswandelingen, waarbij je onder 'veilige' begeleiding van deskundige gidsen langs de bloederigste en spannendste plekken van de Haagse binnenstad geleid wordt.

Zondige, griezelige, geweldadige verhalen
Het zijn geen spookverhalen die je te horen krijgt, met acteurs die je op de eerst volgende hoek aan het schrikken maken. Het is geen fictie, geen fantasy. De gidsen vertellen je historisch correcte verhalen op een heel persoonlijke manier. Zondige verhalen, smeuïge verhalen, volkslegenden. Achter de mooie façades van de vele hofjes, paleizen en herenhuizen die Den Haag rijk is schuilen soms de meest gruwelijke ongedachte verhalen.

Den-haag_duister-wandelen

De waarheid over het Groene Zoodje
Het zijn deze verhalen die je op een ‘duistere avond’ te horen krijgt. De bekende hotspots zijn na een wandeling met Duister Den Haag nooit meer hetzelfde. Wat heeft zich nu eigenlijk afgespeeld op het Groene Zoodje, welke bloederige geschiedenis heeft ‘Jantje met zijn mandje’ aan de Hofvijver doorstaan en welk geheim ligt er verborgen in het Hofkwartier? Een wandeling door het verborgen en duistere Den Haag zal je nog lang bij blijven. Ook als je denkt Den Haag toch wel redelijk goed te kennen laten de gidsen van Duister Den Haag je plekken zien die je waarschijnlijk nog nooit zijn opgevallen.
Den-haag_duister-wandeling

Online reserveren
De minimum leeftijd voor de wandelingen is 14 jaar en volledig rolstoel geschikt. Ook je hond mag mee, als hij zich rustig houdt. Een stadswandeling met gids duurt gemiddeld tussen de 1½ en 2 uur over een traject van maximaal 2 kilometer.

Je kan een Duister Den Haag wandeling het gehele jaar door boeken. In de agenda op de website vind je een overzicht van de open inschrijvingen die momenteel gepland staan. Boeken doe je online. Daar vind je tevens informatie over tijdstip, kosten en verzamelplaats. Het is ook mogelijk een privéwandeling te boeken voor minimaal 6 personen.

Den-haag_duister-wandelen

Weer of geen weer
Een wandeling gaat in principe altijd door, storm, wind, regen, sneeuw of extreme hitte, niets houdt de gidsen van Duister Den Haag tegen. Kijk voor meer informatie op de website van Duister Den Haag.

Den-haag_duister-wandeling

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!