den haag binnenhofden haag binnenhof hofvijverden haag paleis noordeindeden haag lange voorhoutden-haag-plein-terrasden haag grote marktden haag paleistuinscheveningen-pierscheveningen-kurhaus-strand

Wandelen door Den Haag met de Haagse Gravin

De Haagse Gravin organiseert begeleide wandelingen (en fietstochten) door Den Haag. Enthousiaste gidsen nemen je mee op pad langs de vele historische gebouwen, nieuwe architectonische hoogstandjes, mooie musea en prachtige pleinen en lanen, die Den Haag rijk is.

Haagse vrouwen
Naast stadswandelingen en speciale arrangementen biedt de Haagse Gravin ook programma’s op maat. Van de Haagse Gravin mag je degelijkheid in organisatie, kennis van de stad en originaliteit van het aanbod verwachten. Zo is er bijvoorbeeld een wandeling die geheel in het teken staat van Haagse vrouwen. De gids vertelt je alles over de Haagse vrouwenkloosters, hofdames, vrouwen in de politiek en nog veel meer.

Den-haag_haagse-gravin

Culinaire wandelingen
Of wat te denken van een lunchwandeling? Je start met een wandeling naar keuze. Na een korte wandeling brengt de gids je naar het eerste restaurant voor het voorgerecht. Na het voorgerecht word je door de gids opgehaald voor het vervolg van de wandeling. En uiteindelijk brengt de gids je naar het restaurant voor het hoofdgerecht en dessert.

Origineel is zeker ook de dinerwandeling met als thema Indonesisch Den Haag. In Den Haag zijn veel bekende Indonesische restaurants. Combineer je stadswandeling met gerechten in een Indonesisch restaurant. Wat dacht je  bijvoorbeeld van een rijsttafel en lekkere spekkoek om mee af te sluiten? Of een lekkere saté.

Den-haag_haagse-gravin

Highlights
Uiteraard heeft de Haagse Gravin ook een wandeling in haar pakket voor diegenen die Den Haag nog niet of nauwelijks kennen. Met de ‘Highlight wandeling’ kom je langs de bekendste Haagse bezienswaardigheden: de paleizen, het Binnenhof, de Gevangenpoort, Lange Voorhout, nieuwbouw. Alles is in deze wandeling verwerkt. Een leuke tour door de stad als eerste kennismaking met Den Haag.

Den-haag_Museum_de_Gevangenpoort

De meeste wandelingen van Haagse Gravin vereisen een bepaald minimum aan deelnemers. Dat kan wisselen, evenals de kosten. Zo is een lunch, ontbijt of dinerwandeling duurder dan een themawandeling zonder horeca. Een wandeling kan overigens wel geboekt worden op een door jou gewenste dag of tijdstip.
Meer informatie over het aanbod vind je op de website van de Haagse Gravin.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!