den haag paleistuinscheveningen-kurhaus-strandscheveningen-pierden haag binnenhofden haag paleis noordeindeden haag lange voorhoutden haag grote marktden haag binnenhof hofvijverden-haag-plein-terras

Waar een klein theater groot in kan zijn

Theater Pepijn is een van de kleinste theaters van Den Haag, maar met een grootse geschiedenis (en uiteraard toekomst). Wil je een bijzondere (cabaret)theater-ervaring ga dan naar PePijn. In dit voormalige pakhuis openden Paul van Vliet, Ferd Hugas, Liselore Gerristen, Judith Bos en Rob van Kreeveld in 1964 hun eigen theatertje.

Retro-uitstraling
Op 18 december van dat jaar vond de eerste voorstelling plaats en sindsdien is Theater PePijn niet meer weg te denken aan het Haagse culturele firmament. Met zijn retro uitstraling, cabaretbibliotheekje, platenspeler en uitgebreide vinylcollectie is het een bijzondere ontmoetingsplek in Den Haag en in theaterland.

Den-haag_theater-pepijn

Theater PePijn wil kansen geven aan jong cabaret-en theatertalent en hen helpen bij hun ontwikkeling. PePijn heeft een klein podium, maar is groots in beleving. Publiek en artiest: zelden voelden ze zich dichter bij elkaar dan in de zaal van PePijn of na afloop in de foyer.

Rauwe grappen, stand up en liedkunst
Naast topartiesten staat er ook altijd een aantal specials 'geprogrammeerd'. Elke tweede woensdag van de maand is er een mix van cabaret, muziek en stand-up-comedy. Voor jou als liefhebber de beste manier om talent vanaf het begin te volgen. En om teksten te horen die misschien nooit meer een podium halen.

Elke eerste donderdag van de maand: stand up comedy. Een avond met rauwe humor, scherpe teksten en keiharde grappen. Niets, en niemand wordt gespaard.

En op elke zondagmiddag zet PePijn de beste Nederlandstalige Kleinkunstliedzangers en zangeressen op het podium. Liedjes met een verhaal of een boodschap. Performers die uitblinken door muzikaliteit. PePijn schenkt op zondag vanaf 16.00 uur gratis thee en heeft er heerlijke taart bij in de verkoop.

Den-haag_theater-pepijn

Intiem pleintje
Theater PePijn ligt aan een intiem pleintje dat de twee delen van de Nieuwe Schoolstraat in het oude centrum van Den Haag met elkaar verbindt. Aan dit plein is ook horeca gevestigd. Wat handig kan zijn om je theatermiddag of avondje uit te vervolmaken.

Maar vanaf het pleintje is er via Het Lissabon, een doorlopend hofje, een verbinding naar de Denneweg. En ook daar zijn heel veel restaurants gevestigd. Bovendien ligt Pepijn zoín beetje in de achtertuin van het beroemde Hotel Des Indes aan het Lange Voorhout. Sowieso een bezoekje waard.†

Kaartverkoop
Via de website van Theater PePijn, kan je 24 uur per dag je kaarten online aanschaffen. Je kunt je e-tickets zelf uitprinten of afhalen bij de receptie in Theater Diligentia aan het Lange Voorhout. Je kan ze ook telefonisch bestellen of kopen bij de receptie in Diligentia, Lange Voorhout 5. Vanaf 1 september tot en met 30 juni van dinsdag tot en met vrijdag tussen 13.00 uur en 16.00 uur.† En op voorstellingsdagen in Theater PePijn zelf, vanaf 1 uur voor aanvang van een voorstelling.

Theater PePijn
Nieuwe Schoolstraat 21-23
2514 HT Den Haag
Achter de Hotel des Indes en parallel aan de Denneweg.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!