den haag grote marktscheveningen-pierscheveningen-kurhaus-strandden-haag-plein-terrasden haag binnenhof hofvijverden haag paleistuinden haag paleis noordeindeden haag binnenhofden haag lange voorhout

Een middag of avondje theater aan zee

Het Circustheater is al decennia lang een bekende hotspot in Scheveningen. Maar daar is nu het Zuiderstrandtheater bij gekomen. Waar anders dan in Scheveningen kan je een strandwandeling, een zonsondergang en het eten van dagverse vis combineren met een prachtige avond vol muziek en dans?

Even geen 'stil strand'
Het spiksplinternieuwe Zuiderstrandtheater in Scheveningen is het enige podium in Nederland dat direct aan de kust ligt. Je geniet hier van culturele hoogtepunten uit binnen- en buitenland, met uitzicht op de haven van Scheveningen en de Noordzee. Het Zuiderstrand, bij de omwonenden bekend als het Stille Strand, is even het stille strand niet meer als het feest losbarst op het theaterpodium. Moderne dans, klassiek ballet, opera, spectaculaire shows, pop- en klassieke muziek: maak het mee aan zee!

Den-haag_zuiderstrandtheater

Eten en drinken
Voorafgaand aan bepaalde voorstellingen kan je genieten van heerlijke soepen en broodjes van Boosty. De mobiele bar van Boosty staat in de benedenfoyer van het theater. Het Zuiderstrandtheater ligt dicht bij de Tweede Haven van Scheveningen. En rondom deze haven vind je talloze restaurants om even een hapje te eten voorafgaand aan de voorstelling of nog wat te drinken en na te praten na afloop van je theaterbezoek.

Bij iedere voorstelling kan je aan de bar exclusief voor het Zuiderstrandtheater gemaakte taartjes van the Cheesecake Company kopen. Heerlijke taartjes die precies groot genoeg zijn om je middag of avondje uit nog net even dat extraatje te geven.

Den-haag_zuiderstrandtheater

Tijdelijk onderkomen voor dans en muziek
Het Zuiderstrandtheater in Den Haag is de tijdelijke vervanging van de Dr Anton Philipszaal en het Lucent Danstheater in Den Haag, totdat de zalen aan het Spuiplein na de verbouwing weer bespeelbaar zijn. Naar verwachtig is dat in 2020.

De Stichting Dans- en Muziekcentrum Den Haag is verantwoordelijk voor de exploitatie en programmering van zowel de dansvoorstellingen als de muziekuitvoeringen in het Zuiderstrandtheater en de Nieuwe Kerk aan het Spuiplein. De muziek, dans, opera en familievoorstellingen blijken ook in de nieuwe theaters een groot succes en trekken veel publiek.

Kaartverkoop
Kaarten voor een voorstelling zijn het makkelijkst online te reserveren via de website van het Zuiderstrandtheater. En hou de laatste donderdag van de maand in de gaten. Dan kan je twee kaartjes voor de prijs van één krijgen. Meer informatie over de ‘donderdag deals’ vind je ook op de website.

Bereikbaarheid
Het theater is prima te bereiken met bus 22. Deze vertrekt elk kwartier vanaf het busplatform op de eerste verdieping van Den Haag Centraal Station en brengt je tot vlakbij de ingang van het Zuiderstrandtheater.
Bezoekers die met bus 22 reizen, stappen op enkele meters voor de ingang in en uit bij de nieuwe bushalte ‘Zuiderstrandtheater’.

Rondom voorstellingen rijdt deze bus extra vaak, maar controleer de bustijden goed vóór vertrek! Bus 22 rijdt op doordeweekse dagen 's middags niet langs het theater. Indien je met tramlijn 11 of 16 komt, dan kun je overstappen op bus 22 bij halte Statenlaan.

Met de elektrische shuttle
Twee elektrische shuttles rijden rondom voorstellingen gratis in een pendeldienst van en naar het Zuiderstrandtheater. Er zijn twee vaste opstappunten: bij benzinestation BP aan de Statenlaan, dichtbij halte Statenlaan (tram 11) en bij halte Van Boetzelaerlaan Noord (tram 16). De shuttles zijn te herkennen aan het Zuiderstrandtheaterlogo. De shuttles pendelen vanaf een uur vóór aanvang en tot maximaal een uur na afloop van de voorstelling tussen het theater en de opstappunten.

Met de auto
Kom je vanaf de N44: volg de N44 richting Den Haag. Vervolgens richting Scheveningen, volg de Landscheidingsweg/ N440 (Hubertustunnel)/ S200 langs o.a. Madurodam en het World Forum, en sla over het water rechtsaf richting ‘havens’ naar de Houtrustweg. Daarna volg je de borden Zuiderstrandtheater.

Kom je vanaf de A4: neem afslag 8 Leidschendam, Wassenaar. Ga bij de verkeerlichten linksaf, richting Scheveningen, N14. Je passeert diverse verkeerlichten en 3 tunnels. Deze weg gaat over in de N440. Volg de Landscheidingsweg (Hubertustunnel)/ S200 langs o.a. Madurodam en het World Forum, en sla over het water rechtsaf richting ‘havens’ naar de Houtrustweg. Daarna volg je de borden Zuiderstrandtheater.

En kom je vanaf de A12 sla dan aan het eind van de Utrechtsebaan naar links af en volg de route ‘Scheveningen Havens’. Bij de havens aangekomen volg je de borden Zuiderstrandtheater.

Parkeren
Tussen 18.00 en 0.00 uur: €1,70 per uur óf €5 voor een uitrijkaart. Ben je korter dan 20 minuten op het terrein, om bijvoorbeeld iemand af te zetten, dan kun je vrij uitrijden. Gebruik hierbij het kaartje van het inrijden ook voor het uitrijden. Als het terrein vol is kan je gebruik maken van parkeerplaatsen in de omliggende straten. Ook dit is betaald parkeren.

Zuiderstrandtheater
Houtrustweg 505
2583 WB Den Haag  

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!