scheveningen-pierden haag paleis noordeindeden-haag-plein-terrasden haag binnenhof hofvijverden haag grote marktden haag lange voorhoutscheveningen-kurhaus-strandden haag binnenhofden haag paleistuin

Een origineel Haags biertje drinken

Een biertje met de naam 'De Baron' moet wel iets speciaal zijn. En ja, gebaseerd op een origineel Haagse snoepje, het Haagse Hopje, krijg je een donker biertje met de smaak van karamel en de afdronk van branderige koffie. Het proberen waard!

Den-haag_baron-bier

Van bakkie pleur tot biertje
Dat het Haagse Hopje nog steeds ‘leeft’ onder de Hagenaars bewijst bierbrouwerij Eiber. Deze lanceerde begin 2017 een nieuw biertje: ‘De Baron’, een donker gebrouwen met in Den Haag gebrande koffie van Roast Factory. Jasper van den Burg vond een recept om Haagse Hopjes te maken met vooral veel stroop en koffie en die ingrediënten proef je vooral in het bier.

In het begin heeft hij een wat lichtzoete smaak van karamel, maar in de afdronk neigt hij naar branderig koffiegenot. De Baron is uiteraard een eerbetoon aan baron Hendrik Hop, oud gezant van de Staten van Holland (18de eeuw), die zo verslaafd was aan zijn  'bakkie pleur' (in goed Haags) dat hij, toen hij van zijn arts een koffieverbod kreeg opgelegd, het hopje uitvond. 

Den-haag_baron-bier-eiber

Proeven en kopen
Het bier is te koop en te proeven bij inmiddels 25 verkooppunten en café’s  in Den Haag en omstreken waaronder: Bar en Zo Prins Hendrikstraat 103, Den Haag Delicatessenwinkel Le Connaisseur Frederik Hendriklaan 149, Den Haag Dorst Craft Beer Shop Boekhorststraat 99, Den Haag Slijterij De Markthof Gedempte Gracht 607, Den Haag Burger Bar Plein 3, Den Haag De Gekke Geit Lutherse Burgwal 5, Den Haag Haver Reinkenstraat 103, Den Haag Hoppzak Papestraat 26A, Den Haag Madeleine Valkenbosplein 10, Den Haag Rootz Grote Marktstraat 14, Den Haag  

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!