den-haag-plein-terrasden haag binnenhofden haag grote marktden haag binnenhof hofvijverden haag lange voorhoutscheveningen-pierden haag paleis noordeindescheveningen-kurhaus-strandden haag paleistuin

Vijf leuke restaurants voor kinderen in Den Haag

Uit eten gaan met kinderen is niet altijd makkelijk. Maar met deze vijf restaurants in Den Haag en Scheveningen zit je met je kids altijd goed. De redactie van DenHaag-Nu weet uit ervaring hoe kindvriendelijk de locaties zijn.

Hoe geweldig is de combinatie, strand, zee, eten en surfles voor de kids? Of verwend worden door een ouderwetse oma met ouderwets hollandse happen, eten met een natuur-speeltuin voor je neus of op een prachtig landgoed waar je gewoon in de zandbak kunt spelen of trampoline mag springen?

Den-haag_scheveningen-oma-toos-restaurant

Oma Toos
Oma Toos ligt aan de Tweede Haven van Scheveningen, de jachthaven, en biedt zo een uitzicht dat nooit verveelt. Oma vindt het leuk om ouderwetse Hollandse gerechten te serveren. Zo kan je bij haar poffertjes bestellen, pannenkoeken met spek en appel, een broodje bal en verse groentesoep.

Den-haag_scheveningen-oma-toos

De inrichting is vrolijk, Oma heeft een groot buitenterras en beschikt over een uitgebreide speelhoek. Dus 'even van tafel' is geen probleem. Het restaurant beschikt ook over een apart te huren etage, inclusief terras, voor bijvoorbeeld een kinderfeestje. Parkeren rondom het restaurant is gratis en Oma Toos is elke dag van de week geopend.

Oma Toos
Doctor Lelykade 3r
2583 CL Den Haag

Popocatepetl
Alleen de naam al: Popocatepetl. Dat belooft wat en maakt je al bij voorbaat vrolijk. Mexicaans eten is bij kinderen vaak populair en bij Popocatepetl hebben ze ook nog eens een speciaal kindermenu met de heerlijkste gerechtjes. Al die kleine hapjes, daar zit altijd wel iets lekkers tussen. En voor de ouders…: de cocktails zijn echt een aanrader in dit restaurant! Hasta Pronto!

Den-haag_popocatepl-restaurant

Popocatepetl Den Haag is gevestigd aan Het Buitenhof, grenzend aan het Binnenhof, in een monumentaal pand met een terras dat elk zonnestraaltje vangt. De kleurrijke cantina is populair bij jongeren, ouderen, groepen, stelletjes en alles daar tussenin.

Popocatapetl is elke dag geopend vanaf 17.00 uur en op zaterdag wordt er vanaf 12.00 uur een speciale Mexicaanse lunch geserveerd.

Popocatapetl
Buitenhof 5
2513 AG Den Haag

Pex
Op de ringweg van Scheveningen naar Kijkduin (en vice versa) ligt in de Bosjes van Pex het zeer kindvriendelijke (pannenkoeken)restaurant Pex. Pex brengt een gezellige, ongedwongen familie- en vriendensfeer samen met een bosrijke omgeving.

Den-haag_pex-restaurant

Of je nu eerst een wandeling met de kids maakt door het bos of gewoon even wil genieten met je familie of vrienden, iedereen kan zijn hart ophalen bij restaurant Pex. Het is ook nog eens gemakkelijk met de auto te bereiken en je kunt gratis – voor de deur – parkeren.

Naast het grote terras ligt een speeltuintje, waar peuters en kleuters lekker spelen, zonder dat ze er van door kunnen. In het restaurant zelf is ook nog eens een enorme speelkamer waar de kinderen zich bij slecht weer goed kunnen vermaken. En tegenover het restaurant is een natuur-speelplaats voor de iets grotere kinderen. Of ze bij Pex nog veel aan tafel zitten, is de vraag.

Den-haag_pex-restaurant

Restaurant Pex is zeven dagen per week geopend voor ontbijt, lunch en diner.

Bosjes van Pex
Evert Wijtemaweg 5
2565 AA Den Haag

Hart Beach
Vlakbij de haven van Scheveningen vind je op het Noorder Strand Hart Beach: een surfschool, surfshop & hangout in één! Een locatie aan het strand en de zee is altijd top, maar Hart Beach is een echt kinder- en jongerenparadijs. Behalve dat het eten zeer kidsproof is, met heerlijke nachos, gezonde smoothies en een eigen kids-lunchmenu worden er ook surf- en longboard lessen gegeven!

Den-haag_hart-beach-surfschool-scheveningen

Het laidback sfeertje dat hier hangt maakt het de ideale plek om even lekker neer te ploffen na een strandwandeling of surfles. Ook aan de ouders is gedacht. Terwijl je kids zich vermaken op zee geniet jij van een lekkere kop koffie, een speciaal biertje of een mooie wijn.

De leeftijd voor een surfles ligt tussen de 6 en 16 jaar. De kids worden in groepjes ingedeeld op basis van ervaring en leeftijd. Onder begeleiding van gecertificeerde instructeurs gaan ze 1,5 uur per les het water in. Een zwemdiploma is verplicht. Alle lessen zijn inclusief wetsuits en eventuele (hand)schoentjes en caps. In bijna alle vakanties worden er ook meerdaagse surfcamps voor kids georganiseerd.

Den-haag_hart-beach-surfschool-scheveningen

Hart Beach is hele jaar, zeven dagen per week, geopend voor ontbijt, lunch en diner. De surflessen gaan ook in de winter gewoon door.

Hart Beach
Strandweg 3b
2586JK Scheveningen

Den-haag_kasserie-ock-restaurant

Kasserie Ock
Bij Kasserie Ock is het heerlijk toeven, voor jong en oud. De Brasserie is gevestigd in een oude Westlandse kas die voor de gelegenheid speciaal geplaatst is op het mooie landgoed Ockenburgh. Het landhuis wordt verbouwd en zal uiteindelijk de definitieve plek worden waar Brasserie Ock haar gasten verwelkomt.

Den-haag_kasserie-ock-restaurant

De kasserie is inmiddels een begrip en wijd en zijd geliefd als koffietentje, lunchplek of om te genieten van een diner in het weekend (vrijdag en zaterdagavond). In het groen om de kasserie vind je een terras, een moestuin en voor de kids is er een zandbak, trampoline, tafeltennistafel en de mogelijkheid om zand-volleybal te spelen.

Kasserie Ock ligt vlakbij het strand en de duinen van Kijkduin. Ook fijn: je kunt hier gratis parkeren.

Kasserie Ock
Monsterseweg 4
2553 RL Den Haag

Den-haag_kasserie-ock-restaurant

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!