den haag grote marktden haag paleis noordeindeden haag binnenhofscheveningen-kurhaus-strandden haag paleistuinden haag lange voorhoutscheveningen-pierden haag binnenhof hofvijverden-haag-plein-terras

De beste haringtenten van Den Haag

Waar kan je in Den Haag het beste een goed harinkje weghappen? Volgens het Algemeen Dagblad, dat elk jaar een landelijke lijst publiceert van beste haringtenten staat in Den Haag viswinkel Simonis op één (met een 9,8 landelijk op de derde plaats), op twee staat viswinkel De Lange (met een 9,5) en op drie visspecialist Martin den Heijer met een 9.

De redactie van DenHaag-Nu is eigenwijs en tipt ook vishandel Roeleveld (die van de verslaggevers van het Algemeen Dagblad trouwens een 8,5 kreeg) als een prima vis-hotspot, waar altijd heerlijke haring verkrijgbaar is.

Den-haag_hollandse-nieuwe-haring

Viswinkel Simonis
De Scheveningse familie Simonis is tot ver buiten Den Haag en Scheveningen bekend om zijn viswinkels en (vis-)restaurants. Een echte klassieker in wat je inmiddels een keten van viszaken kunt noemen is ‘Simonis aan de haven’. Deze ‘vishal’ vlakbij het Noordelijk Havenhoofd biedt plaats aan circa 300 gasten en buiten is er voor nog eens 120 gasten plek.

Den-haag_simonis-scheveningen

Innovatie is een belangrijk aspect bij de familie Simonis. Zo is in 2011 de gehele zaak uitgerust met LED-verlichting en speciale verlichting boven de toonbank die de vis, liggend in de toonbank, laat leven. Over de vis wordt een mist van koud gedestilleerd water gesproeid, waardoor de vis niet uitdroogt en langer vers blijft.
Een ultramodern, gekoeld haringmeubel zorgt voor nog betere kwaliteit haring.

Den-haag_simonis-vis-scheveningen

Simonis was in 2011, 2015 en 2016 ook landelijk de winnaar van de Haringtest van het Algemeen Dagblad.

Simonis aan de Haven
Visafslagweg 20
2583 DM Den Haag

Viswinkel De Lange
De Lange is vooral bekend bij insiders. Met een tweede plaats in Den Haag en een zevende landelijk zal dit zeker gaan veranderen. In de gezellige kleine winkel, gelegen in een klein straatje in Scheveningen Dorp, kan je de mooiste vis krijgen voor een betaalbare prijs. In 2016 stonden De Lange en zijn team ook al in de top 10 van de Haringtest. Zij kregen toen een 9+.

Den-haag_de-lange-vishandel

Elke ochtend gaan de inkopers van De Lange naar de visafslag om de lekkerste verse vis voor je te halen. En met een 9,5 staat De Lange garant voor een heerlijke Hollande nieuwe.

Viswinkel De Lange
Marcelisstraat 37B
2586 RR Scheveningen

Visspecialist Den Heijer
Ook volgens locals heeft Visspecialist Den Heijer terecht een derde plaats in Den Haag verkregen. De prachtige zaak, gelegen aan het einde van de Fahrenheitstraat, een gezellige winkelstraat in de Bomenbuurt in Den Haag, koppelt optimale service aan dertig jaar ervaring in de wereld van vis.

Den-haag_Martin-den-Heijer-Visspecialist

In de vroege ochtenduren selecteert het team Den Heijer de vers aangevoerde vis op basis van grootte, versheid, glans en geur. En met de kennis op het gebied van vangst, verwerking en opslag aan boord, weten zij precies of het product voldoet aan hun kwaliteitseisen.

Een tip van Den Heijer voor het eten van haring: uitjes eet je niet bij nieuwe haring. Die doe je eventueel bij ‘oude haring’ om de smaak te versterken.

Visspecialist Den Heijer
Fahrenheitstraat 656, Den Haag

Vishandel Roeleveld
Aan de Scheveningse haven heeft de bekende Vishandel Roeleveld sinds 2014 een modern ingericht pand, met visverkoop, visrestaurant, visrokerij en visgroothandel onder één dak. De vis wordt direct uit zee gehaald en dankzij de eigen groothandel kan Roeleveld grote hoeveelheden vis opslaan.  Zo houdt Roeleveld alles vers en duurzaam. Pure ambacht! Al bijna 60 jaar. Want ook Roeleveld is een Schevenings familiebedrijf. Wijlen vader Cor Roeleveld begon in de jaren 50 met zijn viskraam op markten in onder andere Zwijndrecht.

Den-haag_roeleveld-vishandel

Zijn hart lag echter in Scheveningen en in 1975 opende hij zijn eerste gloednieuwe viswinkel aan de Dr Lelykade (aan de Tweede Binnenhaven). En dan nu het nieuwe pand aan de Visafslag en een eigen Seafoodbar ‘Vigo’, gelegen in het verlengde van de Frederik Hendriklaan, ook wel de PC Hooftstraat van Den Haag genoemd.

Den-haag_roeleveld-vis

Bij Roeleveld ben je altijd verzekerd van een lekker visje!

Roeleveld Vis
Visafslagweg 30
2583 DM Scheveningen

Den-haag_hollandse-nieuwe-haring

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!