den haag binnenhof hofvijverden haag lange voorhoutden-haag-plein-terrasden haag paleistuinden haag grote marktden haag binnenhofscheveningen-pierscheveningen-kurhaus-strandden haag paleis noordeinde

De leukste Foodfestivals van Den Haag

Ook in 2017 vinden er weer heel veel leuke, unieke, te gekke, gezellige, heerlijke Foodfestivals plaats in Den Haag. Het aanbod is groot en daarom heeft de redactie van DenHaag-Nu er hier een aantal extra leuke voor je uitgelicht. Houd ook de agenda op deze site in de gaten waar we uiteraard ook de typsiche Haagse (food-)festivals melden. 

Het Bier en braadfestival op Vaderdag
Het Haagse Bier en Braadfestival op zondag 18 juni 2017 van 13.00 uur tot 20.00 uur is echt iets voor de ‘stoere vader’. Kom naar de Haagse bierbrouwerij ‘De Kompaan’ in de Binckhorsthaven en laat je verrassen door lekkernijen van de foodtrucks en producten van de stoere-mannen-markt. Alles uit de directe omgeving van Den Haag. Een Haags gebrouwen biertje, eerlijk gebraden vlees, een biologische hamburger, een goede Binckworst van Job Vrijenhoek, een lekker kippetje van Braadstaal of een patatje stoof van De Wits.

Den-haag_Bier-en-Braad-festival

Tijdens het Bier & Braad Festival kan je een kijkje nemen in de brouwerij of met de Binckboot de Binckse en Haagse wateren verkennen. Voor de kinderen is er step-, skate- en grafitti-les van Skatepark Sweatshop en worden er tijdens het festival nog allerlei leuke kinderactiviteiten georganiseerd. kijk voor meer informatie op de website van de Kompaan.

Texas achter de Haagse duinen
Geniet vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus in Texaanse sferen van het beste BBQ food op de Grote Markt van Den Haag. Sappige burgers, gegrilde worstjes, spareribs, noem maar op. En zonder country, rockabilly en andere westernmuziek is het natuurlijk geen échte Big Texas BBQ. Twee dagen feesten, schransen en honkie-tonken in ‘Texas achter de Haagse duinen’. Uniek in Nederland.

De Grote Markt is gemakkelijk bereikbaar met de tram en lopend vanaf het Centraal Station Den Haag. Kijk voor meer informatie op de website van Big Texas BBQ.

Trek
Het Haagse Westbroekpark wordt van donderdag 7 tot en met zondag 10 september 2017 omgetoverd tot één groot openluchtrestaurant. Het stadspark staat dan in het teken van lekker eten, live muziek en theater, oftewel: het gratis toegankelijke Festival TREK – DEN HAAG. Vierde editie!

Den-haag_trek

Van sushi tot Surinaams van vega tot burgers, van smaakvol bereide insecten tot luxe gerechten aan de ‘chef’s table’: de smaakpapillen worden een weekend lang aangenaam getrakteerd. Je dorst kan je lessen bij de speciaal-bier bus, de cocktailbar of de uitgebreide wijnbar!

Acts van jonge Haagse theatermakers en intieme live performances maken een bezoek aan TREK compleet. Een theaterkaravaan trekt door het park en oude kermisklassiekers zorgen voor extra plezier. Bij het vallen van de avond sluit je de dag dansend af met de beste funk, soul en dance hits uit de eighties.

Openingstijden: donderdag en vrijdag van 16.00 tot 23.00 uur, zaterdag van 14.00 tot 23.00 uur en zondag van 14.00 tot 22.00 uur.

Het Westbroekpark is goed bereikbaar met openbaar vervoer ( tramlijn 9 halte ‘Nieuwe Duinweg’ en buslijn 21 halte ‘Nieuwe Parklaan’) en met de fiets. Kijk voor verhuur fietsen op deze site onder openbaar vervoer. Kom je met de auto houdt er dan rekening mee dat in Den Haag een parkeertarief geldt van maximaal €2,60 per uur voor het parkeren op straat. Rondom het Westbroekpark geldt een betaald en onbetaald parkeren beleid. Je betaald in de betaalzone €2,10 per uur, maar je mag hier maximaal 2 uur staan. De dichtstbijzijnde parkeergarage is gelegen op ruim 1 kilometer lopen: Parkeergarage Zwolsestraat 426, 2587 VK, Den Haag

Meer informatie over het festival vind je op de website van Trek.

Vissch
In het eerste weekend van oktober geniet je op hét culinaire visfestival in Scheveningen van heerlijk bereide vis uit de Noordzee met een passend drankje en muziek. VISSCH vindt plaats in de visafslag met uitzicht op de haven. Verser dan hier kan niet! VISSCH laat visliefhebbers zien en proeven wat Scheveningen, haar visserij en de restaurants allemaal te bieden hebben.

Den-haag_Vissch

De afslag staat daarom van 6 tot en met 8 oktober 2017 vol sfeervolle eettentjes, food trucks en terrassen. De entree is gratis! Het festival is de start van het herfst- en winterseizoen voor culinair Scheveningen en Den Haag!

Den-haag_Vissch

Openingstijden: vrijdag 6 oktober van 17.00 tot 22.00 uur, zaterdag 7 oktober van 12.00 tot 22.00 uur en zondag 8 oktober van 12.00 tot 19.00 uur.

Bereikbaarheid: de ingang van het festival is aan de Visafslagweg tegenover vishandel Simonis en Roeleveld. Kom je met de fiets dan vind je op de strandweg naast het havenhoofd een bewaakte fietsenstalling. Deze Biesieklette is geopend van 10.00 tot 18.00 uur.
Je auto kan je direct aan het strand parkeren op een betaald parkeerterrein ‘Parking Noordelijk Havenhoofd’, 24 uur per dag geopend, 7 dagen per week. Kom je met het openbaar vervoer dan kan je vanaf Station Den Haag Centraal en Hollands Spoor kiezen tussen verschillende tram- en buslijnen richting Scheveningen Haven.

Kijk voor meer informatie op de website van Vissch.

Den-haag_VISSCH_scheveningen

Agenda
Houd ook de Agenda op deze website in de gaten voor typisch Haagse festivals en festivallocaties, zoals Vlaggetjesdag op 17 juni in Scheveningenen, de Parade, van 7 tot 16 juli, het bekende theaterfestival dat in Den Haag zijn tenten op slaat in één van de mooiste stadsparken, het Westbroekpark.  

Festival Trek

Een impressie van het foodfestival Trek in het Westbroekpark 2016

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!