den haag lange voorhoutden haag binnenhof hofvijverden haag paleistuinscheveningen-pierden haag grote marktden-haag-plein-terrasden haag paleis noordeindeden haag binnenhofscheveningen-kurhaus-strand

Haagsche kakker: royaal gevuld krentenbrood

Haagse kakker is voor sommigen een scheldwoord en voor anderen een geuzennaam. De naam verwijst in ieder geval naar een tijd dat Hagenaars als nogal krenterig te boek stonden en zich toch royaal wilden voordoen.

Om te tonen dat het met die krenterigheid wel meeviel moest een meesterbakker een royaal gevuld krentenbrood bakken om weg te geven. De gebroeders Frans en Hans Hessing stelden de traditie in ere. In hun bakkerij aan de Reinkenstraat verkopen ze de kakkah, of Haagsche Kakker, in een mooie doos in verschillende maten. Het krentenbrood is goed gevuld met amandelspijs, kaneel, roomboter en noten. Warm de kakkah een beetje op en smullen maar!

Denhaag_Haagse_kakker_1.jpg

Specialiteiten
De familie Hessing, al drie generaties bakker, verkoopt ook ander Haagse specialitieiten zoals de Haagse Ooievaartjes, de Haagse Jantjes en Den Haagelslag.

Denhaag_Haagse_kakker_2.jpg

Bakkerij Hessing
Reinkenstraat 50-52, Den Haag

Den-haag_haagse-kakker

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!