den haag binnenhof hofvijverscheveningen-kurhaus-strandden haag binnenhofden haag paleis noordeindeden haag paleistuinden haag lange voorhoutden haag grote marktden-haag-plein-terrasscheveningen-pier

Met de trein naar Den Haag

Den Haag beschikt over twee grote treinstations. Op Station Hollands Spoor arriveren alle treinen vanuit Amsterdam, Rotterdam en BelgiŽ. De treinen uit de richting Utrecht en Duitsland komen aan op Den Haag Centraal Station. Met de NS-reisplanner plan je online heel gemakkelijk je reis naar Den Haag.

De reisplanner van de NS is een handige site voor de treinreiziger. Je koopt je kaartje online of laadt je OV-chip automatisch op, regelt een OV-fiets of een taxi en wordt op de hoogte gehouden van de actuele reisinformatie. Bovendien heb je in de Spoordeelwinkel elke maand de keuze uit 25 nieuwe en voordelige uitjes. †

Denhaag_Den_Haag_Centraal.jpg

Lopend naar de binnenstad
Vanaf beide Haagse stations loop je binnen vijf ŗ tien minuten naar het centrum. Met de tram of de bus gaat dat nog sneller. Kijk voor informatie over bus-en tramtijden, -lijnen en haltes op de site van de HTM.

Scheveningen
Ook ben je met de tram en de bus zo op het Scheveningse strand. Het is bovendien mogelijk om direct bij de kaartjesautomaat van de NS een retourtje te kopen met Scheveningen als eindbestemming. Je treinkaartje naar Den Haag is dan inclusief het traject voor de tram naar het strand. Helaas geldt dit niet voor Kijkduin.

OV-chipkaart
Om te kunnen reizen met het openbaar vervoer in Nederland heb je een OV-chipkaart nodig met voldoende saldo. Hiermee kun je in- en uitchecken bij de kaartlezers in trein, tram en bus. Je kunt ook een 1, 2 of 3-dagenkaart op je OV-chipkaart zetten.

Den-haag_Centraal_station

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!