den haag paleistuinden haag binnenhof hofvijverscheveningen-kurhaus-strandden haag binnenhofden haag paleis noordeindeden haag lange voorhoutden haag grote marktden-haag-plein-terrasscheveningen-pier

Den Haag acht keer anders - stadswandelingen

Voor wie Den Haag al wat beter kent en de stad eens op een andere manier wil bekijken is deze wandelgids een absolute aanrader. Onvermoede plekken, monumenten en uitzichten worden door gedegen achtergrondinformatie gepromoveerd tot bezienswaardigheden.  

Denhaag_Boeken_Den_Haag_Acht_keer_anders_Gerard_GoudriaanStadswandelgids Gerard Goudriaan reisde na Amsterdam, Utrecht en Rotterdam af naar hofstad Den Haag. Met acht thematische wandelingen voltooide hij een prachtig kwartet en wist hij ook daar de pareltjes aan zijn thematisch opgebouwde wandelingen te rijgen.

Goudriaan ontdekte een onwaarschijnlijke hoeveelheid gedichten en teksten in de stad. Hij ontvluchtte de hectiek van de stad in pittoreske hofjes en legde het leed van de oorlog bloot bij monumenten, gedenkplaatsen en bunkers van de Atlantikwall. Zwervend door parken liet hij zien hoe groen de stad eigenlijk is en onderweg verbaasde hij zich over de architectuur en het industrieel erfgoed. Natuurlijk deed hij het strand aan en dronk hij een biertje op de Boulevard.

Street Art is ook een van de thema's in deze wandelgids. Mario liep deze wandeling langs street art en herleeft erfgoed.

Thema's
In ruim 90 kilometer rijgt Gerard maar liefst 108 kijkpunten aaneen. Alle thema’s worden uitgebreid ingeleid en met het heldere kaartmateriaal kan er voor de wandelaar eigenlijk niets meer mis gaan. Daarnaast zijn GPS-tracks en de laatste versies van de wandelingen via een qr-code te downloaden.

Den Haag acht keer anders
Gerard Goudriaan
Gegarandeerd Onregelmatig, 2023
ISBN 9789076092294
€ 17,95

Bestel Den Haag acht keer anders bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!