den-haag-plein-terrasscheveningen-pierden haag lange voorhoutden haag grote marktden haag paleistuinden haag binnenhofscheveningen-kurhaus-strandden haag paleis noordeindeden haag binnenhof hofvijver

Een wandeling door historisch Den Haag

Ga mee terug in de tijd, op een wandeling met gidsen die in de ‘gouden eeuw’ door Den Haag liepen. De kleurrijke verhalen van deze buitenlandse ooggetuigen, vaak grappig of sarcastisch, vertellen ons over de geschiedenis van plekken en gebouwen idie er nog steeds zijn in Den Haag.

Denhaag_Boeken_Gerard_Arp_Een historische_wandeling_door_Den_HaagDe vele historische illustraties en kaarten tonen de straten, gebouwen en mensen in die tijd. Bezoek onderweg ook (virtueel) de vele musea. Den Haag was – en is – een van de belangrijkste internationale steden van Europa. Deze wandeling gaat langs historische plekken in de tijd van de Republiek.

Met verhalen en anekdotes over de stad en de mensen die er leefden. Waar politici als Van Oldenbarnevelt en De Witt werden vermoord, waar Van Gogh, de kleine Mozart en de oude Karl Marx logeerden en wandelden, en waar mensen bijeen kwamen in verborgen kerken. Maar ook over de wonderlijke lotgevallen van het schilderij De stier van Paulus Potter.

Naast het historische centrum zijn er wandelingen naar het nabijgelegen Scheveningen en het strand, in het oude centrum van Voorburg en door het historische bos en de parken van Den Haag. Een leuke manier voor bezoekers en oude en nieuwe Hagenezen om de geschiedenis van de stad te leren kennen.

Een wandeling door historisch Den Haag
Hoven, hofjes, hout
Gerard Arp
Arpenco, 2021
ISBN 9789083189611
€16,95 (paperback)
€ 7,99 (ebook)

Bestel Een wandeling door historisch Den Haag bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!