den haag binnenhofden haag paleistuinden haag grote marktscheveningen-pierden-haag-plein-terrasden haag paleis noordeindescheveningen-kurhaus-strandden haag binnenhof hofvijverden haag lange voorhout

Fietsen in Den Haag

Geen stad zo groen als Den Haag, fiets vanuit het Centraal Station meteen het bos in en kom er pas weer uit nadat je via parken, duinen en zeezicht stuit op de boulevard van Scheveningen. En waar de duinen tussen stad en zee zijn bebouwd, fiets je door lommerrijke lanen langs vrijstaande villa’s en fraaie herenhuizen, of langs een mooi plein als een groene oase.

Denhaag_Boeken_Fietsen_in_Den_Haag_Wim_ten_Brinke​Geen stad zo volgebouwd als Den Haag. Fiets vanuit station Hollands Spoor langs de Laakhaven of ga dwars door de Schilderswijk en kom terecht in de naoorlogse flatwijken. Of fiets de gemeentegrens over naar Rijswijk, Voorburg of Nootdorp, zonder dat je merkt dat er maar een hapering in de stedelijke bebouwing zit. En toch, en toch, steeds kiert er groen door de stenen façades, want tussen de flats liggen plantsoenen, zijn er waterterrassen in Binckhorst, grenst een nieuwe woonwijk als Ypenburg aan veenweiden vol koeien.

Geen stad zo voornaam, zo rijk, zo internationaal als Den Haag met zijn ambassades in stadspaleisjes, zijn instellingen op het gebied van vrede en recht. En tegelijk geen stad met zoveel armoede in multiculturele wijken.

Den Haag heeft veel verschillende gezichten, en dat maken de zes fietsroutes in deze gids speciaal, ze laten je alle kanten van de stad zien. De routes variëren in lengte tussen 21 en 32 km; bijna elke route heeft eenvoudige mogelijkheden tot inkorting. Je kunt ze in een uurtje of twee fietsen, maar ze zijn stuk voor stuk een hele dag waard. Bezoek (in drie routes!) het strand, dwaal rond in museum Voorlinden, maak een wandeling door Clingendael, picknick in de Bieslandse Polder, strijk neer op de terrassen in Rijswijk, Voorburg of Binckhorst.

Deze Odyssee-fietsgids biedt:
- Zes afwisselende fietsroutes (21-32 km)
- Routes door stad, duin en park naar strand en zee
- Tips voor terrassen en bijzondere cafés
- Veel oog voor het moderne Den Haag
- GPS-bestanden van de fietsroutes

Fietsen in Den Haag
Wim ten Brinke
Odyssee, 2021
ISBN 9789461231383
€20,50 (paperback)
€10,00 (ebook)

Bestel Fietsen in Den Haag bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!