scheveningen-kurhaus-strandden haag grote marktden haag paleistuinden haag binnenhof hofvijverden haag lange voorhoutden-haag-plein-terrasden haag paleis noordeindescheveningen-pierden haag binnenhof

Langs Haagse bomen

In de eerste helft van de 16de eeuw ordoneerde Keizer Karel V de aanplant van linden op het Lange Voorhout. Zo oud minstens is in Den Haag het verbond tussen straat, bebouwing en boom. De Haagse bomen zijn een essentieel onderdeel van het openbare en levende Museum voor Stadslandschappelijke Historie. 

Denhaag_Boeken_Langs_Haagse_BomenDeze gids voert je langs acht verschillende routes in dit Museum, dat op elk moment open is. In elk seizoen vertellen de bomen een ander verhaal, maar steeds hun eigen verhaal in verband met hun omgeving. Zo realiseer je je hoe belangrijk bomen zijn voor de kwaliteit van het stedelijk landschap. De routes volgend kom je op plaatsen in Den Haag waar je anders niet geweest zou zijn met voor elke boom een ander gezichtspunt. De meeste bomen in deze Gids zijn te zien vanaf de openbare weg.

Pieter van Mourik (1945) promoveerde in 1988 aan de Technische Universiteit Delft op een metaalfysisch onderwerp. Van 1990 tot 2003 was hij bestuurder van de Stichting Kindertuinen Delft, van 1998 tot 2000 was hij extern beleidsadviseur van de Botanische Tuin TU Delft. Vanaf 2003 is hij bestuurder van Groei&Bloei/KMTP Afdeling Delft.

Gerard van der Veen (1944) bracht het grootste deel van zijn actieve beroepsloopbaan door bij de Botanische Tuin TU Delft. Daar houdt hij zich in het bijzonder bezig met de bomencollectie van deze tuin.

Langs Haagse bomen
Pieter van Mourik, Gerard van der Veen
Eburon Uitgeverij, 2013
ISBN 9789059727328
€15,00

Bestel langs Haagse bomen bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!