den haag paleis noordeindeden-haag-plein-terrasden haag lange voorhoutden haag binnenhof hofvijverden haag binnenhofden haag paleistuinden haag grote marktscheveningen-pierscheveningen-kurhaus-strand

De 100 plaatsen waar iedere Hagenaar geweest moet zijn

Waar staat het smalste huisje van Den Haag? Liep er een stoomtram achter de huizen van de Laan van Meerdervoort? Staat het eindstation van die lijn er nog? Vanaf welke plek kan je heel de kustlijn van Den Haag zien, zonder dat je met de boot hoeft?

Denhaag_Boeken_Haagse_plekkenOp deze en vele andere vragen geven Ineke Mahieu en Ad van Gaalen antwoord in dit boekje. Ze kozen de 100 mooiste en interessantste Haagse plekjes en schetsen de geschiedenissen die schuilgaan achter deze plaatsen. 100 boeiende verhalen. 100 plaatsen die je gezien moet hebben.

Deze opvolger van de inmiddels befaamde Haagse Canon is geen stadsgids, al staat het idereen vrij om aan de hand van dit boekje een stadswandeling uit te stippelen. Wandelen door de stad kan nu ook thuis, met dit fraaie overzicht. Iedere Hagenaar zal veel bekends tegenkomen, maar ongetwijfeld k de nodige verrassingen.

De 100 plaatsen waar iedere Hagenaar geweest moet zijn
Ad van Gaalen en Ineke Mahieu
Seapress, 2013
ISBN 9789073930360
9,90

Bestel Haagse plekken bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!