den haag binnenhof hofvijverscheveningen-pierden haag binnenhofden haag grote marktden haag paleistuinscheveningen-kurhaus-strandden haag lange voorhoutden-haag-plein-terrasden haag paleis noordeinde

Wandelen buiten de binnenstad van Den Haag

Auteur Loek Heskes en zijn vrouw Irene zullen je in 'Wandelen buiten de binnenstad van Den Haag' al snel verleiden om te gaan wandelen in de Haagse 'buitenstad', die tussen het centrum en het buitengebied gelegen is: de wijken rond het centrum, van Bezuidenhout tot Kijkduin en van Scheveningen tot de Schilderswijk.

Denhaag_Boeken_wandelen_buiten_de_binnestad_van_den_haagAl lopend ontdek je het karakter van de wijken door bewust te kijken naar de inrichting van de openbare ruimte, architectuur en cultuurhistorie. De wijken in de buitenstad van Den Haag stammen veelal uit de 19e en 20e eeuw en liggen vaak onder druk binnen stadsvernieuwingsprojecten.

Ondanks dat Den Haag de dichtstbevolkte stad van ons land is loop je veel door parken en langs water. En bijna altijd is er wel een uitspanning in de buurt om de vele indrukken te verwerken.

De tien wandelingen in deze gids zijn allemaal rond de 10 kilometer lang en bieden je een uitgelezen gelegenheid om de Hofstad in al haar geledingen te leren kennen.

Wandelen buiten de binnenstad van Den Haag
Loek Heskes
Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig, 2015
ISBN 9789078641391
Ç16,95

Bestel Wandelen buiten de binnenstad bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!