www.denhaag-nu.nl gebruikt cookies!

De websites van Stedenman gebruiken cookies (o.a. van Google) om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Klik op "Ja, ik ga akkoord!" om cookies te accepteren en de website volledig te gebruiken, of lees hier meer informatie voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan deze site.
den haag paleis noordeindeden-haag-plein-terrasscheveningen-kurhaus-strandden haag grote marktden haag binnenhof hofvijverden haag lange voorhoutscheveningen-pierden haag binnenhofden haag paleistuin

Haringtartaar met bosuitjes

In Den Haag, stad aan zee, is vis eten een 'must'. Verse vis, dagelijks aangevoerd in de haven van Scheveningen. Haagse badplaats, onder andere beroemd vanwege Vlaggetjesdag in juni. De dag dat de nieuwe haring binnengebracht wordt. Bij uitstek een tijd om dit recept te maken.

Lekkerder dan een taartje
Een ‘harinkje happen’ hoort echt bij een badplaats als Den Haag en Scheveningen. Wil je iets meer dan alleen haring dan volgt hieronder een echt ‘Schevenings recept’. Simpeler kan haast niet. Heerlijker ook niet.

Ingrediënten
Wat je nodig hebt voor 4 personen: 4 (nieuwe) haringen in kleine blokjes gesneden; 2 bosuitjes in fijne ringetjes gesneden; 4 eetlepels peterselie (fijngesneden); 1/2 eetlepel kleine kappertjes of anders klein snijden; 2 eetlepels mayonaise, peper en zout.

Denhaag_haringtartaar.jpg

Bereiding
Meng de haring met de bosuitjes, de peterselie de kappertjes en de mayonaise en maak op smaak met peper en zout.

Verdeel het mengsel in 4 porties en doe ze in een ronde vorm (glaasje mag ook), iets aandrukken en de vorm verwijderen. Zo heb je gelijk een leuke presentatie op een bordje.

Serveer er warm stokbrood en roomboter bij. Eet smakelijk!

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!