den haag lange voorhoutscheveningen-pierden haag binnenhof hofvijverden haag paleis noordeindeden haag grote marktden haag binnenhofden-haag-plein-terrasscheveningen-kurhaus-strandden haag paleistuin

Een typisch Haags nagerecht

Pas op dat je de hik niet krijgt. In dit nagerecht zit meer opgeklopte lucht dan je lief is. Typisch Haags? Het heet niet voor niets Haagse Bluf.

Bluffen
Met dit snel gemaakte recept bluf je 'iedereen' van tafel. Zoet en luchtig. Haagse Bluf is het perfecte nagerecht bij een copieuze maaltijd.†

IngrediŽnten voor Haagse Bluf (4 personen):
2 eieren
2 ml bessensap
200 gram suiker
4 lange vingers

Bereidingswijze
Splits de eieren en doe de eiwitten in een vetvrije kom. De eidooiers gebruik je niet. Voeg het bessensap en de suiker toe aan het eiwit. Klop het geheel met een mixer tot alle suiker is opgelost en de eiwitten geheel stijf zijn geslagen. Het eiwit moet zo stijf zijn dat de kom omgekeerd kan worden zonder dat er schuim uitvalt. Verdeel de Haagse Bluf over de glazen en serveer er lange vingers en rood fruit bij. †

Denhaag_Haagse_bluf.jpg

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!