www.denhaag-nu.nl gebruikt cookies!

De websites van Stedenman gebruiken cookies (o.a. van Google) om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Klik op "Ja, ik ga akkoord!" om cookies te accepteren en de website volledig te gebruiken, of lees hier meer informatie voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan deze site.
scheveningen-kurhaus-strandden haag lange voorhoutden-haag-plein-terrasscheveningen-pierden haag grote marktden haag paleistuinden haag paleis noordeindeden haag binnenhofden haag binnenhof hofvijver

Een typisch Haags nagerecht

Pas op dat je de hik niet krijgt. In dit nagerecht zit meer opgeklopte lucht dan je lief is. Typisch Haags? Het heet niet voor niets Haagse Bluf.

Bluffen
Met dit snel gemaakte recept bluf je 'iedereen' van tafel. Zoet en luchtig. Haagse Bluf is het perfecte nagerecht bij een copieuze maaltijd.†

IngrediŽnten voor Haagse Bluf (4 personen):
2 eieren
2 ml bessensap
200 gram suiker
4 lange vingers

Bereidingswijze
Splits de eieren en doe de eiwitten in een vetvrije kom. De eidooiers gebruik je niet. Voeg het bessensap en de suiker toe aan het eiwit. Klop het geheel met een mixer tot alle suiker is opgelost en de eiwitten geheel stijf zijn geslagen. Het eiwit moet zo stijf zijn dat de kom omgekeerd kan worden zonder dat er schuim uitvalt. Verdeel de Haagse Bluf over de glazen en serveer er lange vingers en rood fruit bij. †

Denhaag_Haagse_bluf.jpg

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!