www.denhaag-nu.nl gebruikt cookies!

De websites van Stedenman gebruiken cookies (o.a. van Google) om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Klik op "Ja, ik ga akkoord!" om cookies te accepteren en de website volledig te gebruiken, of lees hier meer informatie voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan deze site.
den haag binnenhofden haag paleistuinscheveningen-pierden haag lange voorhoutden-haag-plein-terrasscheveningen-kurhaus-strandden haag binnenhof hofvijverden haag paleis noordeindeden haag grote markt

Vla met de smaak van een Haags Hopje

Wie net als baron Hop dol is op koffie kan zichzelf trakteren op verrukkelijke hopjesvla. Heerlijk als desert na een pittige maaltijd.

In anderhalf uur tijd (een half uurtje om de vla te maken en een uur on de vla te laten opstijven in de ijskast) heb je zelfgemaakte hopjesvla.

IngrediŽnten
Aan ingredienten heb je niet veel nodig:
35 gram custardpoeder
385 ml melk
125 gr kristalsuiker
100 ml sterke koffie
1 eidooier
1 eiwit

Denhaag_hopjesvla_054.jpg

Bereidingswijze
Meng in een kleine kom de custardpoeder met 120 ml melk; zet de kom apart. Strooi de suiker in een steelpannetje op middelhoog vuur. Zodra de suiker begint te karameliseren, voeg je de resterende melk en de koffie toe en breng het geheel aan de kook. De karamel wordt nu hard. Zet het vuur lager en laat doorkoken tot de suiker is na ongeveer 5 minten is opgelost.

Roer vervolgens het custardmengsel erdoor, laat onder voortdurend roeren het geheel zachtjes doorkoken, totdat de vla dikker wordt. Haal het dan van het vuur en klop er nu met een garde de eidooier door. Klop het eiwit in een aparte schone kom stijf. Schep het eiwit voorzichtig door de vla. Doe de vla in een serveerschaal en zet het in de ijskast tot het geheel stevig genoeg is om te eten (na ongeveer een uur).

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!