den haag binnenhof hofvijverden haag paleistuinden haag grote marktscheveningen-pierden-haag-plein-terrasden haag paleis noordeindescheveningen-kurhaus-strandden haag lange voorhoutden haag binnenhof

Tickets voor bus en tram

In Den Haag wordt het bus-en tramvervoer geregeld door de HTM. Deze vervoersmaatschaapij biedt een keur aan tickets. Voor elk wat wils en op de website vind je actuele informatie over dienstregelingen in Den Haag en omstreken, routes van de bus-en tramlijnen, aanbiedingen en kan je een ticket app downloaden. 

Dagkaart
Met een dagkaart van HTM kun je de hele dag onbeperkt reizen met de trams van HTM en de bussen van HTMbuzz. Ideaal voor een dagje uit en als je meerdere bestemmingen hebt in Den Haag, Zoetermeer en Delft. Kosten: € 6,50. De Kinderdagkaart voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar kost € 2,50.

Den-haag_Tram_openbaar-vervoer

3 Day The Hague Travelcard
Met de '3 Day The Hague Travelcard' kun je 3 dagen lang rondreizen met de trams van HTM en de bussen van HTMbuzz. Overstappen is toegestaan. Je ontvangt bij je vervoerbewijs handige informatie over het reizen naar de belangrijkste bezienswaardigheden in Den Haag, Delft, Zoetermeer en Scheveningen. Kosten: € 16,50 per persoon. Ideaal tijdens een citytrip van enkele dagen!

Het kaartje is geldig op alle trams van HTM en de bussen van HTMbuzz (uitgezonderd de HTM Nachtbuzz), vanaf de eerste check-in tot en met het einde van de derde dag. De kaart werkt hetzelfde als een OV-chipkaart. Je moet dus in- en uitchecken bij elke bus en tram die je neemt.

Uiteraard is de 3 Day The Hague Travelcard op de HTM Servicepunten te koop, maar ook bij de VVV Den Haag in het stadhuis en bij verschillende hotels.

Den-haag_Tram

HTM Nachtbuzz
Wil je ‘s nachts nog naar huis en rijdt de normale dienstregeling niet meer? Ga dan met 1 van de 6 HTM Nachtbuzz-lijnen. Koop een los kaartje of zet een speciaal reisproduct op je OV-chipkaart. Alle andere vervoerbewijzen zijn niet geldig in de HTM Nachtbuzz. Een los Nachtbuzz-kaartje kost € 5,- en die koop je bij de chauffeur van de HTM Nachtbuzz.

HTM Ticket app
Wil je het jezelf gemakkelijk maken? Koop dan gemakkelijk en snel een vervoerbewijs via de app op je telefoon. Je hoeft niet meer naar de trambestuurder, buschauffeur, kaartautomaat of HTM Servicepunt. De Uurnetkaart, Dagkaart en Kinder Dagkaart koop je gewoon in de app. Je betaalt met iDeal of creditcard. Op de website van de HTM vind je hierover meer informatie.

HTM servicepunten
De HTM beschikt over twee Openbaar Vervoer Servicewinkels in Den Haag, één op Station Den Haag Centraal en één op Station Hollands Spoor. 

De OV winkel op Station Den Haag Centraal is van maandag tot vrijdag geopend van 7.00 uur tot 20.00 uur. Op zaterdag van 8.00 uur tot 20.00 uur en op zondag van 9.00 uur tot 20.00 uur.

De OV winkel op Station Hollands Spoor (buiten het station) is van maandag tot vrijdag geopend van 8.00 uur tot 19.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 18.00 uur.  Bij de HTM Servicepunten kan je contant betalen, met je PIN-pas of creditcard (Visa, Mastercard). 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!