den haag binnenhofden-haag-plein-terrasden haag grote marktscheveningen-kurhaus-strandden haag paleis noordeindeden haag binnenhof hofvijverden haag paleistuinden haag lange voorhoutscheveningen-pier

Van fietstaxi tot watertaxi: taxi nemen in Den Haag

Natuurlijk rijden er in Den Haag, net als elders in Nederland, veel taxi's van verschillende aanbieders. Taxi's waarmee je keurig van A naar B komt. Een vrolijk alternatief is de fietstaxi, ook wel Tuk Tuk genoemd, waarmee je de stad rondgereden kan worden. En een stad als Den Haag kan natuurlijk niet zonder watertaxi. 

De HTMC Taxi Centrale en Taxi Centrale Haaglanden (TCH) brengen je 24 uur per dag, 7 dagen per week veilig, comfortabel en snel op je bestemming. Met een wagenpark van enkele honderden taxi's, waaronder minibussen en luxe voertuigen, horen HTMC en Taxi Centrale Haaglanden tot de grootste taxivervoersbedrijven in de regio Den Haag.

HTMC Taxi Centrale en en Taxi Centrale Haaglanden (TCH) werken alleen met gediplomeerde chauffeurs, waarvan een aantal meertalig is. Vaste locaties van de taxi's zijn onder andere Station Den Haag Centraal en Station Hollands Spoor. De Airport Taxi van de HTMC en TCH brengen je op elk gewenst moment van en naar luchthaven Amsterdam Schiphol en Rotterdam The Hague Airport. Een taxi reserveren kan 24 uur per dag. Kijk voor meer informatie op de website van HTMC Taxi of die van Taxi Centrale Haaglanden.

Tuk Tuk
Tuk Tuk Den Haag biedt diverse mogelijkheden om je met een of meerdere Tuk Tuks een leuke dag te bezorgen. Zo kan je eeen City Tour boeken, een puzzeltocht, of een tuk tuk huren voor een vrijgezellenfeest of een kinderpartijtje. Tuk Tuk rijdt in Den Haag en de Haagse regio. De prijs is afhankelijk van het aantal Tuk Tuks, de datum, tijdstip en duur van de tocht. 

Den-haag_Tuk-Tuk

Een City Tour (zowel overdag als 's avonds) kan je rechtstreeks boeken via de website van Tuk Tuk. Je kan kiezen uit een uur, anderhalf uur of twee uur. De Tuk Tuk rijdt onder meer langs het Binnenhof, de Gevangenenpoort, Paleis Noordeinde, Vredespaleis en Plein 1813. Met de langere City Tours ga je ook wandelend door het Haagse Bos naar Huis ten Bosch, het voormalige woonhuis van prinses Beatrix en toekomstige paleis van koning Willem Alexander en zijn gezin. 

Denhaag_tuk-tuk

Rondje haven met de watertaxi
Watertaxi Scheveningen Haven biedt voetgangers een leuke en snelle manier om van de ene kant van de haven naar de andere kant te komen. In de zomermaanden vaart de Watertaxi elk heel uur tussen 11.00 en 20.00 uur van de Dr Lelykade via de Jachthaven en de Kantine Visafslag naar het Zuiderstrandtheater.

Denhaag_Watertaxi.jpg

Hierdoor verbindt de Watertaxi de Tweede, Eerste en de Derde Haven met elkaar, zodat een rondje haven mogelijk is. In de maanden mei, juni, september en oktober vaart de taxi alleen in het weekend. In de meivakantie vaart de watertaxi elke dag. In de winter vaart de Watertaxi niet.

Het veerpontje start vanaf de Dr Lelykade richting de overige op- en afstaplocaties: Jachthaven, Eerste Haven en het Zuiderstrandtheater. De vaart van begin- tot eindpunt (van Dr Lelykade naar het Zuiderstrandtheater) is met tussenstops ongeveer 20 ą 25 minuten. Zonder tussenstops is het rond de tien minuten. De Watertaxi biedt ruimte aan twaalf voetgangers en kost twee euro per overtocht. 

Watertaxi Scheveningen Haven
Dr. Lelykade, Den Haag

Den-haag_watertaxi

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!