scheveningen-pierden haag paleistuinscheveningen-kurhaus-strandden haag lange voorhoutden-haag-plein-terrasden haag grote marktden haag binnenhof hofvijverden haag paleis noordeindeden haag binnenhof

Onbeperkt reizen met de hop-on hop-off tram in Den Haag

The Tourist Tram Den Haag is een hop-on hop-off verbinding tussen de Haagse binnenstad en het strand met historische trams. Tijdens de rondrit langs de vele toeristische attracties en bezienswaardigheden kom je via een audiotour van alles te weten over Den Haag. Met een kaartje voor één of meerdere dagen kun je onbeperkt in- en uitstappen tijdens de route.

Voor deze toeristische tramroute gebruikt het Haags Openbaar Vervoer Museum uitsluitend voertuigen uit de jaren '50 met een klassieke, Haagse kleurstelling: crème-geel met groene biezen.

Elke 30 minuten vertrek
The Tourist Tram rijdt van 8 april tot en met 1 oktober 2017 in de weekenden elk half uur tussen 10.00 en 17.30 uur van de Haagse binnenstad naar het Scheveningse strand. Van 1 juli tot en met 27 augustus 2017 rijdt de Tourist Tram dagelijks. The Tourist Tram is herkenbaar aan de aanduiding tramlijn 'T'.

16 haltes
De route begint naast de Grote Kerk in het centrum van Den Haag en rijdt via een rondje door de binnenstad naar zee. Op de terugweg neemt de tram de route via het Statenkwartier en het Zeeheldenkwartier om uiteindelijk op het Kerkplein weer te eindigen. In totaal heeft de route zestien haltes waar je onderweg kunt in- en uitstappen.

Denhaag_Tourist_tram.jpg

Tickets
Voor de historische tram zijn verschillende soorten tickets te koop: een dagkaart voor 15 euro, een tweedagenkaart voor 19 euro en een tweedagen kinderkaart (4 t/m 12 jaar) voor 5 euro

Met een dagkaart kan de gehele dag onbeperkt met de hop-on hop-off tram worden gereisd. Met een weekendkaart geldt dit voor twee dagen. Je kan je ticket op tram zelf kopen (contant, PIN en creditcard), bij de VVV, de HTM-servicepunten op het Centraal Station en Station Hollands Spoor.

Leuke aanbiedingen en kortingen
Met een ticket voor de Tourist Tram krijg je ook nog eens aantrekkelijke kortingen en aanbiedingen:
- Bij Van Kleef (stop 1) kan je gratis een likeur proeven en krijg je 10% korting op je eventuele aankoop
- De Willemsvaart (stop 3) geeft 20% korting op een boottocht vanaf de Prinsessegracht (5 minuten lopen vanaf Centraal Station) naar Scheveningen (vertrek 13.00 uur)
- Bij Museum Bredius (stop 4) krijg je 50% korting op je toegangsbewijs
- Sea Life (stop 11) geeft 25% korting op je toegangsbewijs en het Omniversum (stop 14) biedt gratis koffie met appelgebak bij je toegangsbewijs. 

Met een combiticket voor de Tourist Tram en de Ooievaart kan je Den Haag per tram en per boot verkennen. Voor meer informatie over de combiticket kijk je op de website van de Ooievaart

Tourist Tram 
Kerkplein, Den Haag

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!