den haag paleistuinden haag grote marktscheveningen-kurhaus-strandden haag binnenhofden haag binnenhof hofvijverden haag paleis noordeindeden-haag-plein-terrasden haag lange voorhoutscheveningen-pier

Museon - museum voor cultuur en wetenschap

Het Museon, museum voor cultuur en wetenschap, is voortgekomen uit het voormalige Onderwijsmuseum (1904). In 1986 opende het Museon zijn deuren voor het publiek op de huidige locatie aan de Stadhouderslaan in Den Haag. Het gebouw is ontworpen door de bekende architect Wim Quist en sluit prachtig aan bij het naastgelegen Gemeentemuseum en het Omniversum.

Den-haag_museon-museum

Doe-museum
Als interactief doe-museum voor cultuur en wetenschap inspireert het Museon volwassenenen en kinderen om de wereld te ontdekken. Je komt meer te weten over hoe de aarde is ontstaan, wanneer de dino's leefden, hoe de eerste mensen eruit hebben gezien, waar wij onze energie vandaan halen, hoe verre volken leven en hoe mensen recht en vrede kunnen bewaren.

Denhaag_museon

Boeiend, leerzaam en nooit saai
De interactieve tentoonstellingen combineren de modernste presentatietechnieken met collecties op het gebied van Natuur, Cultuur en Techniek. De collectie van het Museon telt zo'n 270.000 objecten, uiteenlopend van archeologie, prehistorie, onderwijs tot de Tweede Wereldoorlog. De grote varieteit en de hoge belevingswaarde maken een bezoek aan het Museon tot een boeiende en leerzame ervaring.

Den-haag_museon-museum

Reagerend op de snelle ontwikkelingen in samenleving en wetenschap actualiseert het Museon de programmering en de presentaties voortdurend. Naast een aantal wisselende tentoonstellingen worden regelmatig nieuwe themazalen ingericht. In het Museon is het nooit saai!

Openingstijden: dinsdag tot en met zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur.
Voor meer informatie over toegangsprijzen en bereikbaarheid kijk op de website van het Museon.

Museon
Stadhouderslaan 37, Den Haag

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!