den-haag-plein-terrasden haag paleis noordeindescheveningen-kurhaus-strandden haag binnenhofden haag lange voorhoutscheveningen-pierden haag paleistuinden haag grote marktden haag binnenhof hofvijver

Galerij Prins Willem V

De Galerij Prins Willem V wordt ook wel het verborgen museumjuweel van Den Haag genoemd. Prins Willem V van Oranje-Nassau liet in 1774 een speciale zaal bouwen om er zijn indrukwekkende schilderijenverzameling tentoon te stellen. De wanden hingen er bomvol, zodat de rijkdom van zijn verzameling goed te zien was.

Denhaag_Galerij_Prins_Willem_V

De Galerij ligt vlak naast de Gevangenpoort en op 5 minuten lopen van Het Mauritshuis. De schilderijenverzameling van Willem V vormde trouwens de basis voor de collectie van het Mauritshuis. Maar nu sinds enkele jaren de schilderijenzaal weer in oude glorie hersteld is zijn ook de 150 oude meesters uit het Mauritshuis weer terug op hun oorspronkelijke plek.

Den-haag_Galerij_Prins_Willem_V

In de Galerij Prins Willem V kan je in de oorspronkelijke setting schilderijen bewonderen van onder meer Rembrandt, Jan Steen, Rubens en Potter. Dankzij de kristallen kroonluchters, de zijden wandbespanning en overdadige gordijnen waan je je voor even aan het oude hof van Prins Willem V.

Denhaag_Galerij_Prins_Willem_V

Een bezoek aan de Galerij is ook goed te combineren met een bezoek aan het Mauritshuis, of met een bezoek aan de naastgelegen Gevangenpoort. Voor beide combinaties zijn combinatietickets verkrijgbaar.

Openingstijden: dinsdag tot en met zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Galerij Prins Willem V
Buitenhof 33, Den Haag

Den-haag_Galerij_Prins_Willem_V

Denhaag_Galerij_Prins_Willem_V

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!