den haag binnenhof hofvijverden haag lange voorhoutden-haag-plein-terrasscheveningen-kurhaus-strandden haag binnenhofden haag paleistuinden haag grote marktscheveningen-pierden haag paleis noordeinde

Haags Historisch Museum

Het Haags Historisch Museum is gevestigd tegenover de Gevangenpoort aan de andere kant van de Hofvijver in Den Haag. Het museum heeft een plek gevonden in de voormalige Sint Sebastiaansdoelen, het vroegere clubhuis van de St. Sebastiaanschutterij. De schitterend ingerichte Schutterszaal, met enorme schutters- en magistraatsportretten, herinnert nog aan deze tijd.

Den-haag_Haags_Historisch_Museum

De collectie is veelzijdig: het bijna vijf meter brede stadsgezicht op Den Haag van Jan van Goyen, de prachtig ingerichte poppenhuizen van Lita de Ranitz, maar ook de tong en vinger van de gebroeders De Witt.

Den-haag_Haags_Historisch_Museum

Onbekende en bekende schilders als Jan van Ravesteyn, P.C. La Fargue en Jan Steen tonen het leven in Den Haag uit voorbije tijden. Naast de vaste collectie worden er ook tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd met een Haags onderwerp.

Den-haag_Haags_Historisch_Museum

Café Sebas
Het Haags Historisch Museum beschikt over een gezellig café: Sebas. Hier kan je terecht voor koffie, thee en lunch. Typisch Haagse producten zoals Haagse hopjes en een Haags Hopje-gebakje ontbreken natuurlijk niet. Vanuit het café heb je een mooi uitzicht op de Hofvijver en het Binnenhof.

Den-haag_cafe-sebas

Openingstijden en bereikbaarheid: zie onder Gevangenpoort. Cafe Sebas volgt de openingstijden van het museum.

Haags Historisch Museum
Korte Vijverberg 7, Den Haag

Den-haag_haags-historisch-museum

Den-haag_haags-historisch-museum

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!