den haag lange voorhoutden haag binnenhof hofvijverden haag grote marktden haag paleis noordeindeden-haag-plein-terrasden haag paleistuinscheveningen-pierden haag binnenhofscheveningen-kurhaus-strand

Afrikaanse sferen in Den Haag.

Lady Africa, gelegen achter het sjieke Hotel des Indes aan de gezellige Denneweg in Den Haag, importeert kwalitatief hoogstaande mode- en accessoirelabels uit Afrika van gevestigde en veelbelovende jonge ontwerpers. In 2014 opende Lady Africa haar boutique in Den Haag.

De eigenaren verwelkomen je met een kopje koffie en vertellen je graag de verhalen achter ieder product. Het is hun doel om naast het mooiste op mode-gebied, ook de sfeer en levensstijl uit Afrika over te brengen naar Nederland.

Een brug slaan tussen Afrika en Nederland
Irene Hin is de creatieve motor van Lady Africa. Zij wil, met haar Afrikaanse en Nederlandse wortels, een brug slaan tussen Afrika en de rest van de wereld. Op haar reizen door het Afrikaanse continent ontdekte ze een keur aan eigenzinnige ontwerpen, prachtige stoffen en originele, onafhankelijke labels. 'Te mooi om niet te delen', volgens Irene Hin.

Denhaag_Lady_africa.jpg

Met zorg samengestelde collectie
De collectie is met zorg samengesteld. Stuk voor stuk hebben ze vakmanschap, duurzaamheid en empowerment hoog in het vaandel staan. Van Quazi Design in Swaziland die sieraden en home-accessoires maakt van gerecyclede magazines, tot aan Shanga River House in Tanzania die zo'n zestig vrouwen met een beperking een beter bestaan biedt door ze op te leiden tot sieradenmaker.

Sir Africa
In de boetiek vind je naast schitterende kleding ook tassen, clutches, accessoires zoals kettingen, armbanden, oorbellen en zelfs paraplus. Ook mannen komen aan hun trekken. ‘Sir Africa’ verkoopt originele laptoptassen, bow’s, hoeden en paraplus voor mannen. Een bezoek meer dan waard. En heb je geen gelegenheid om langs te gaan dan kan je een bezoek brengen aan de online webshop van Lady Africa.

Openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 uur tot 18.00 uur, zaterdag van 11.00 uur tot 17.00 uur en elke eerste en laatste zondag van de maand van 12.00 ur tot 17.00 uur.

Denhaag_lady_africa_1.jpg

Bereikbaarheid: de Denneweg en omgeving is uitstekend te bereiken. Kom je met de auto en ben je niet van plan lang te blijven dan kan je tegen betaling in de straat zelf parkeren. In de buurt zijn ook voldoende parkeergarages. Tip: ParkBee Lange Voorhout aan Kazernestraat 15 ligt op loopafstand van de Denneweg. Als je met de Parkmobile App bij deze ParkBee garage parkeert, betaal je slechts € 1,80 per uur en max. € 10 per dag. En dat is echt goedkoop voor Haagse begrippen.

Vanaf het Centraal Station wandel je via de Koningskade, het Korte en Lange Voorhout in nog geen 10 minuten naar de Denneweg.

Maar ook tram 16 en 17 en bus 22 en 24 brengen je binnen een paar minuten naar de halte Korte Voorhout (tram) of Kneuterdijk (bus) vanwaar je over het Lange Voorhout naar de Denneweg wandelt.

Lady Africa
Denneweg 21A
2514 CC Den Haag

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!