den-haag-plein-terrasden haag grote marktscheveningen-kurhaus-strandden haag binnenhof hofvijverden haag lange voorhoutden haag paleistuinden haag paleis noordeindescheveningen-pierden haag binnenhof

Sneeuw- en ijspret in sportcomplex De Uithof

In De Uithof in Den Haag, gelegen op een steenworp afstand van Kijkduin, kan je 365 dagen per jaar genieten van sneeuw- en ijspret. Dé ideale locatie voor een (mid-)dagje uit met het hele gezin. Je kinderen suizen op een snowboard van de 400 meter lange piste naar beneden of spelen in de Kids Zone, terwijl jij je rondjes op de ijsbaan trekt of op de lange latten de piste afglijdt.

Met vier liften, twee sleep- en twee bandliften, zijn de wachtrijen kort en geniet je optimaal van de sneeuw. Ben je een beginner? Dan kan je een ski- of snowboardles boeken. Binnen no-time glij ook jij zelfstandig de piste af. Ski- en snowboardkleding en -materialen zijn uiteraard te huur.

Den-haag_uithof-skibaan

Zomer-en winterijs
Schaatsen kun je op de semi-overdekte 400 meter lange ijsbaan van De Uithof, van begin oktober tot en met eind maart. Op het middenterrein van de ijsbaan ligt de 'funrink', die je gemakkelijk via de loopbrug kan bereiken. In de funrink hoef je geen rekening te houden met de verplichte rijrichting. Naast 'normaal' schaatsen kun je bij De Uithof ook terecht voor kunstrijden, curling, ijshockey en ijskarten.

Den-haag_uithof-schaatsen

Van april tot en met september kan je in de binnenhal van De Uithof ook schaatsen. Een unieke ervaring om midden in de zomer op de ijzers te staan. Schaatsen op Haags zomerijs kan samen met je vrienden of familie tijdens een gezellige clinic of met een speciaal arrangement. En na afloop gezellig (na-)genieten van een heerlijk diner in een van de cafés van De Uithof.

Indoor klimpark
Even geen zin in al die sneeuw en ijspret? Gamen, lasergamen, sumoworstelen of bungee soccer is een spannend alternatief, evenals klimmen op de uitdagende klimmuur van De Uithof. Het indoor klimpark TopZone bestaat uit 14 hindernissen. Op 8 meter hoogte kan je kiezen uit twee parcoursen die allebei de moeite waard zijn.

Den-haag_uithof-klimmuur

Na het voltooien van een klimparcours volgt de tokkel langs de lange zijde van de 400 meter baan, de langste tokkel van de Benelux. Met een continu zekeringsysteem ben je nooit losgekoppeld van de safety-line. Die zorgt ervoor dat zowel jij als je kinderen veilig het parcours kunnen afleggen.

Het klimmen in indoor klimpark TopZone duurt ongeveer 90 minuten. Doordat het klimpark overdekt is kan de activiteit altijd doorgaan.

Karten
Of wil je liever scheuren over een racebaan? Dan is karten op de Uithof hét ideale uitje voor jou. Van beginners tot gevorderden, van oud tot jong, iedereen kan zich op de kartbaan van De Uithof uitleven. Je kunt hier het hele jaar door, van dinsdag tot en met zondag racen en nadat het buiten-schaatsseizoen is afgelopen kan je bij De Uithof ook ijskarten.

Den-haag_uithof-karten

AirTuben
In de zomermaanden, van begin juni tot eind augustus, kan je op de sneeuwbaan van De Uithof ook airTuben. In een grote band glij je van de piste af om vervolgens nog een schans mee te pakken en in de Big Airbag belanden!

Sport en Spel Paleis
Vanaf de officiële start van de zomer tot en met de eerste week van september is de 400 meter lange schaatsbaan van De Uithof omgetoverd in een gigantisch speelparadijs. Kinderen in de leeftijd 4 tot en met 12 jaar kunnen hier de hele dag springen op gigantische luchtkussens, rennen over obstakelbanen, klimmen over de bacejump, rijden op de rodeostier en spelen in het waterpark.

Het Sport en Spel Paleis bevat 40 verschillende activiteiten, sporten en attracties. Het Sport en Spel Paleis is semi overdekt, dus ook als het regent kan je komen spelen. Bij de attracties is altijd begeleiding aanwezig en de meeste activiteiten bevinden zich in één ruimte. Tijdens de zomervakantie is het Sport en Spel Paleis geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 uur tot en met 17.00 uur. Kijk voor meer informatie, prijzen en reserveringen op de eigen website van het Sport en Spel Paleis

Eten en drinken
De Uithof heeft drie verschillende locaties op het gebied van eten en drinken. Je kunt heerlijk genieten in het Grand Café, met uitzicht op het hele sportcomplex. Hier drink je bij de open haard je warme choco. In het Kartcafé rust je uit van het karten of gamen onder het genot van een koud drankje en in het Skicafé heb je uitzicht op de 400 meter lange sneeuwbaan.

Openingstijden Sneeuwbaan: dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 uur tot 22.00 uur, zondag van 11.00 uur tot 18.00 uur.
Openingstijden IJsbaan: dinsdag en donderdag van 9.00 uur tot 16.00 uur, woensdag en vrijdag van 9.00 uur tot 15.000 uur.
Openingstijden Kartbaan & games: dinsdag, donderdag en vrijdag van 16.00 uur tot 22.00 uur, woensdag van 13.00 uur tot 22.00 uur, zaterdag van 12.00 uur tot 22.00 uur en zondag van 12.00 uur tot 18.00 uur.
Openingstijden Klimmuur en boulderen: van maandag tot en met vrijdag van 13.00 uur tot 22.30, zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 22.30 uur.

Den-haag_uithof

Bereikbaarheid
De Uithof is met de auto goed bereikbaar. Vanaf de A4 neem je de afslag Den Haag-Zuid (afslag 12). Daarna volg je de borden richting Wateringen. Op de Lozerlaan kom je vanzelf de borden tegen, die je naar De Uithof leiden. Ook vanaf de A13 en de A12 volg je de A4, afslag 12 en kom je de borden tegen.

Met het openbaar vervoer kan je ook gemakkelijk De Uithof bereiken. Vanaf Den Haag Centraal Station is De Uithof bereikbaar met RandstadRail 4 en buslijn 25. Je stapt uit bij halte De Uithof. Kijk voor meer informatie over prijzen en online reserveren op de website van De Uithof.

De Uithof
Jaap Edenweg 10
2544 NL Den Haag

IJskarten in de Uithof

Impressie van het zomerijskarten in De Uithof

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!