den-haag-plein-terrasden haag lange voorhoutden haag paleistuinden haag grote marktden haag paleis noordeindescheveningen-pierden haag binnenhof hofvijverscheveningen-kurhaus-strandden haag binnenhof

Aquarium Sea Life Scheveningen

Sea Life Scheveningen geeft je een kijkje in het wonderbaarlijke onderwaterleven van onze oceanen. Sta oog in oog met haaien en roggen, leer meer over zeeschildpadden, zeepaardjes en gevaarlijke piranha's en kwallen, en ontmoet de vriendelijke otters en pinguÔns in hun mooie verblijf. Sea Life noemt zichzelf het 'Mooiste aquarium van Nederland'.

Den-haag_Sea-Life-Scheveningen

Sea Life ligt op de boulevard van Scheveningen en bestaat sinds 1993. Het beschikt over maar liefst 45 aquaria met meer dan 3000 zeedieren. De attractie is niet bijzonder groot en is daarom prima te combineren met een bezoek aan andere attracties van Scheveningen, zoals het strand en de Pier. Een gemiddeld bezoek aan SEA LIFE duurt ongeveer anderhalf uur, maar het kaartje blijft de hele dag geldig dus je mag later op de dag ook weer terug naar binnen.

Den-haag_Sea-Life-Scheveningen

Onderwatertunnel
Een typische tropische ervaring is de onderwatertunnel. Hier ervaar je hoe het is om een duik te nemen in de tropische zeeŽn. Omringd door zeedieren en prachtige koralen, sta je versteld van de magische onderwaterwereld waarin de schildpadden en haaien boven je hoofd zwemmen. Bij de interactieve voelpoel van Sea Life kan je verschillende onderwaterdieren die dichtbij de kust leven aanraken (onder begeleiding van een medewerker). Zo kan je een echte zeester voelen, een krabbetje vasthouden en alles leren over deze dieren.

Den-haag_Sea-Life-Scheveningen

Schildpad crŤche
In de tentoonstelling 'Schildpad CrŤche' kan de bezoeker alles leren over de zoetwaterschildpadden en hun familieleden die al meer dan 200 miljoen jaar op deze aarde leven. Zoals de Noordelijke Slangenhalsschildpad die voorkomt in AustraliŽ en Nieuw Guinea en wel 32cm kan worden.

Den-haag_Sea-Life-Scheveningen

Voeren
Elke dag zijn er voerpresentaties en in de schoolvakanties extra kinderactiviteiten. Het programma met de precieze tijden ontvang je bij de entree. Je kan kijken naar het voeren van ondere andere de pinguins, otters, pacu's, piranha's en roggen. Ook is er een leuke speurtocht voor kinderen. SEA LIFE Scheveningen is bijna geheel overdekt dus ook een ideaal uitje bij slecht weer. Bij mooi weer is SEA LIFE percfect te combineren met een bezoek aan het strand.

Den-haag_Sea-Life-Scheveningen

Onderwater Mondriaan
Ter gelegenheid van het themajaar rond Piet Mondriaan en kunstbeweging De Stijl in 2017 heeft SEA LIFE Scheveningen de allereerste onderwater Mondriaan ter wereld. Geheel in stijl zwemmen in dit aquarium geel-zwarte zoetwater cichliden.

Den-haag_Sea-Life-Scheveningen

Tickets
Kaarten voor SEA LIFE zijn vooraf online te koop via de website van de attractie. Hier staan ook regelmatig leuke kortingsacties en combinatietickets die een bezoek voordeliger maken. Daarnaast zijn er aan de balie van VVV Den Haag kortingsvouchers voor SEA LIFE verkrijgbaar. Kinderen onder drie jaar zijn gratis.† De extra activiteiten in de weekenden en schoolvakanties zijn gratis.

Den-haag_Sea-Life-Scheveningen

Openingstijden
SEA LIFE is het gehele jaar geopend behalve op Eerst Kerstdag. In de zomermaanden juli en augustus gelden ruimere openingstijden. In de vakanties en de weekenden kan het tussen 12.00 en 15. 00 uur druk zijn. Rolstoelgebruikers wordt daarom geadviseerd om de attractie buiten deze piektijden te bezoeken. Honden zijn, met uitzondering van hulphonden, helaas niet toegestaan in SEA LIFE. Fotograferen mag, alleen niet met flits.

Den-haag_Sea-Life-Scheveningen

Bereikbaarheid
SEA LIFE bevindt zich op de boulevard van Scheveningen, vlakbij het Kurhaus en De Pier. De attractie is vanuit het centrum van Den Haag snel en makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, de auto en de fiets. Je doet er in alle gevallen ongeveer een kwartiertje over.

Wie met het OV reist, kan tramlijnen 1 en 9 of de buslijnen 21, 22 en 23 nemen. Vanaf treinstation Den Haag Centraal kun je gebruikmaken van tramlijn 9 richting Scheveningen. Vanaf Station Den Haag Hollands Spoor rijden HTM-trams 1 en 9 richting het strand. Bij halte Kurhaus stap je uit, waarna je binnen vijf minuten naar SEA LIFE loopt.

Den-haag_Sea-Life-Scheveningen

Met de auto volg je de vanaf de snelweg de borden Scheveningen Bad. In de directe omgeving van SEA LIFE bevinden zich meerdere parkeergarages: Parking Nieuwe Parklaan, Parking Kurhaus en Parking Scheveningen Bad. Deze zijn zeven dagen per week 24 uur per dag geopend en bevinden zich alle drie binnen tien minuten loopafstand van SEA LIFE.

SEA LIFE Scheveningen
Strandweg 13, Scheveningen-Den Haag

(foto's Albert van den Boomen)

Den-haag_Sea-Life-Scheveningen

Den-haag_Sea-Life-Scheveningen

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!