den haag binnenhofden haag lange voorhoutden haag paleis noordeindeden haag paleistuinscheveningen-kurhaus-strandden haag binnenhof hofvijverden haag grote marktden-haag-plein-terrasscheveningen-pier

De grootste en meest avontuurlijke dierenwinkel van Nederland

Kinderen die van dieren houden, zelf een huisdier hebben of gewoon een leuke spannende ochtend of middag wil beleven kunnen hun hart ophalen in ‘Avonturia De Vogelkelder’ in Den Haag. De Vogelkelder is niet alleen de grootste dierenspeciaalzaak van Nederland (met bijna 6000 m2 aan winkelvloer) maar ook de meest avontuurlijke. 

Den-haag_vogelkelder-avonturia

Beestenboel
Bij Avonturia de Vogelkelder is het een ware beestenboel. Bij binnenkomst word je al begroet door rondvliegende papagaaien en prachtige flamingo’s. Slangen, beverratten, woestijnratten, de grootste kikker van de wereld, stokstaartjes, schildpadden, niets is te gek bij dierenwinkel Avonturia.

Den-haag_vogelkelder-avonturia

Zes verschillende werelden
De Vogelkelder, genoemd naar een keldertje aan de Mient in Den Haag waar de zaak ooit begonnen is met de verkoop van vogels, is onderverdeeld in zes verschillende werelden. Voor elke diersoort één: honden, katten, reptielen, vogels, knaagdieren en vissen. Elke wereld heeft zijn eigen sfeer en verkoopt alles voor je huisdier: van verzorging en voeding tot manden, speeltjes, kooien, aquaria.

Den-haag_vogelkelder-avonturia

Op expeditie in de grotten
Behoefte aan wat avontuur? Je kids (en jij) kunnen tegen een kleine vergoeding op expeditie in de grotten van Avonturia & Zoo, meedoen aan een zintuigenspeurtocht, goudzoeken, vogelhuisjes versieren en dierenbeeldjes schilderen.

Spannend is Expeditie Bombay. Het lijkt net alsof je de haven van Bombay binnenstapt waar je bijvoorbeeld op zoek kan naar verborgen schatten die in scheepskisten op de haven staan.

Den-haag_vogelkelder-avonturia

Bij de Lavabollentocht leren je kinderen alles over een lavabol van maar liefst 80 miljoen jaar oud. Na te hebben gespeurd mogen ze de bol kraken met een reuzentang. De binnenkant van zo'n bol is waanzinnig mooi.

Hondenbar en kattendorp
Heb je een hond bij je? Vergeet dan niet een bezoek aan de hondenpub te brengen. Al bar-hangend krijgt je hond een hondenbiertje en een hondensnack. Echt geweldig. Ook is er een speciale hondenwasstraat waar je hond van een lekkere wasbeurt kan genieten.

Den-haag_vogelkelder-avonturia

Voor je kat is er een heus kattendorp ingericht met ontelbare krabpalen, een enorme verscheidenheid aan voeding, speeltjes, voer- en waterbakken, kattenbakken in alle kleuren en modellen, vervoersmanden, halsbandjes, design kussens en nog veel meer.

Denhaag_vogelkelder-avonturia

Brasserie Oehoe
Ben je toe aan wat lekkers? Ook daar is aan gedacht. Bij brasserie de Oehoe kan je genieten van een heerlijk broodje en lekkere versie smoothies. Speciaal voor de kids zijn er kindermenu's. Bij Oehoe kan je lunchen, ontbijten, koffie en thee drinken.

Openingstijden: van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur, zaterdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Den-haag_vogelkelder-avonturia

Bereikbaarheid: Avonturia De Vogelkelder is zowel met de auto als het openbaar vervoer goed te bereiken. Je kan gratis parkeren op het parkeerterrein van Avonturia De Vogelkelder.

Kom je met het openbaar vervoer neem dan tram 6 vanaf Station Den Haag Centraal richting Leyenburg. Vanaf de halte Leyenburg is het acht minuten lopen. Je kunt ook met tram 4 richting de Uithof nemen (halte Meppelweg). Vandaar is dan vijf minuutjes lopen naar De Vogelkelder.

Avonturia de Vogelkelder
Kerketuinenweg 3
2544 CV 's-Gravenhage

(foto's Annemieke Lobbezoo)

Den-haag_vogelkelder-avonturia

De expeditie

Een korte impressie van wat je kunt verwachten als je op expeditie gaat bij Avonturia. 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!