den haag lange voorhoutden haag paleistuinscheveningen-kurhaus-strandscheveningen-pierden haag grote marktden haag binnenhofden haag paleis noordeindeden haag binnenhof hofvijverden-haag-plein-terras

Een sportief uitje voor het hele gezin

Altijd al eens willen sportklimmen? Dat kan bij de gloednieuwe Boulderhal De Campus in Den Haag. Nederlands jongste hal is ook meteen de grootste. Op de klimwanden komen honderden boulders. Iedereen kan boulderen, van jong tot oud. Een geweldig en sportief familie-uitje dus.

Olympische sport
Boulderen is het spectaculaire broertje van het klimmen aan een touw. Boulderen doe je zonder touw boven een dikke valmat. Je klimt tot maximaal vier meter. Sinds vorig jaar zomer is de klimsport officieel toegelaten tot de Olympische Spelen van Tokio in 2020. Dat maakt het extra aantrekkelijk deze sport zelf eens te proberen.

Boulderen is mogelijk vanaf 6 jaar, onder toezicht van een volwassene. Zelfstandig boulderen kan vanaf 12 jaar. Voor jongere kinderen is er een kleine speelplaats waar zij zich kunnen vermaken.

Den-haag_boulder-campus

Zelf doen op elk niveau
Lijkt het je leuk om het boulderen een keer uit te proberen, kom dan gewoon langs tijdens openingstijden. Het is niet nodig om een afspraak te maken. Wat heb je nodig? Behalve soepele kleding en schone (zaal) sportschoenen, heb je niets nodig. Klimschoenen huren is mogelijk voor €3,- . Deze vergemakkelijken het klimmen aanzienlijk maar zijn niet verplicht.

Kracht en techniek
De Boulderhal biedt boulders van elk niveau, van beginner tot vergevorderd. Voor kinderen zijn er speciale boulders. Een introductiecursus is niet verplicht. Na een korte uitleg van de 'spelregels' kan je zelfstandig aan de slag. Je hebt zelfs geen klimpartner nodig. Bij boulderen worden kracht, techniek, dynamiek en souplesse op een speelse manier getraind. Daarnaast wordt het oplossend vermogen aangesproken, hierdoor is boulderen een hele sociale sport.

Gratis introductieles
Heb je toch behoefte aan een introductieles dan biedt de Boulderhal deze gratis aan (exclusief entreeprijs), op iedere woensdagmiddag en zondagochtend. Je klimt 30 minuten onder begeleiding van een trainer die jou alle fijne kneepjes van het boulderen bijbrengt en daarna mag je zelfstandig verder boulderen (voor kinderen van 8 tot 12 geldt dat ze alleen onder begeleiding van een volwassene mogen doorklimmen).

De introductieles is niet bedoeld voor groepen groter dan drie. Deelnemen aan een introductie les kan vanaf 8 jaar.

Boulderhal de Campus
Kerketuinenweg 55
2544CV, Den Haag
Boulderhal De Campus is bereikbaar met tram 3, 4, 12 en bus 21, 26
Met de auto. Parkeren in de buurt is gratis.

How to boulder

Een leuk introductiefilmpje van 3 minuten over boulderen. 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!