den haag binnenhof hofvijverscheveningen-kurhaus-strandden haag paleistuinden haag grote marktden-haag-plein-terrasden haag binnenhofden haag lange voorhoutscheveningen-pierden haag paleis noordeinde

Struinen over de Haagse antiek-en boekenmarkt

Wat is er nou leuker dan flanerend over de mooiste straat van Nederland, het Lange Voorhout van Den Haag, ook nog eens al snuffelend langs de kramen van de Haagse Antiek- en Boekenmarkt te lopen. De grootste boeken- en antiekmarkt in zijn soort in West-Europa. Nergens zie je zoveel boeken en antiek naast elkaar en het bijt elkaar ook niet.

Passie onder de Lindebomen
De diversiteit is een grote plus van de Haagse Antiek- en Boekenmarkt. In de schaduw van de prachtige lindebomen kan de liefhebber zijn hart ophalen. Je vindt hier oude grammofoons en -platen naast oud Indisch antiek, sieraden, servies, meubels, kaarten, prenten, boeken, oud kinderspeelgoed en nog heel veel meer. Achter elke kraam staat een standhouder met passie die veilingen afloopt, alles weet van zijn specialisatie, en bij particulieren langs gaat of soms zelfs naar het buitenland voor een bijzondere koop of koopje.

Denhaag_antiekmarkt.jpg

De veelzijdigheid van het Lange Voorhout
Het Lange Voorhout heeft nog veel meer te bieden. Een bezoek aan het Eschermuseum, een drankje op het gezellige terras van de Posthoorn of een chique kopje koffie in de binnentuin van de Haagse Kunstkring. En heb je tussendoor trek in een broodje verse haring, paling of patat? Ook dat kan op het Voorhout. En elke zomer (van juni tot september) is het Voorhout ook nog eens het toneel van een grote internationale beeldententoonstelling.

Zomer en wintermarkt
Het struinen over de markt heeft een tijdloze charme. De Haagse Antiek - en Boekenmarkt beperkt zich in de wintermaanden (van oktober tot medio mei) tot een kleine boekenmarkt (enkele kraampjes), die éénmaal per week op donderdag van 10.00 tot 17.00 uur op het Plein gehouden wordt. De grote Antiek- en Boekenmarkt is ’s zomers elke donderdag en zondag geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Denhaag_antiekmarkt_2.jpg

Parkeren rondom het Lange Voorhout
Goedkoop parkeren in den Haag Centrum? In ParkBee parkeergarage Lange Voorhout aan de kazerne straat 15 betaal je een fractie van wat je normaal betaalt: 1,80 euro per uur. Deze parkeergarage kun je alleen openen met een App. Je rijdt binnen door de deuren te openen met de app en als je de garage verlaat worden de parkeerkosten automatisch afgerekend. Kijk voor meer informatie op de website van ParkBee Lange Voorhout.

Denhaag_antiekmarkt-markt

De Pleingarage ligt dicht bij het Binnenhof, de Hofvijver en het Voorhout. Het is een prima plaats om uit te gaan of te winkelen in het centrum van Den Haag. De inrit is aan de Lange Houtstraat. De garage heeft een capaciteit van 560 parkeerplaatsen. De Pleingarage is 24 uur per dag 7 dagen per week geopend. De tarieven liggen aanmerkelijk hoger dan bij ParkBee: 1 euro per 16 minuten tot maximaal 30 euro voor een dagkaart.

APCOA Parking Malieveld ligt op loopafstand van het Plein, het Voorhout en het Binnenhof. Capaciteit : 600 plaatsen. Met je parkeerbewijs reis je in daluren en op zaterdag gratis met een shuttle naar het centrum.
Openingstijden Parkeergarage Malieveld: 7 dagen per week van 06.30 - 22.00 uur. Uitrijden is tot 24 uur per dag mogelijk. Parkeertarieven: € 2,00 per 48 min (€ 2,50/uur) tot een maximaal dagtarief van € 26.00. Een avondkaart (vanaf 18.00 uur) kost € 7.00 (niet geldig bij evenementen).

Denhaag_markt-antiekmarkt

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!