den haag grote marktden-haag-plein-terrasscheveningen-pierden haag paleis noordeindeden haag paleistuinscheveningen-kurhaus-strandden haag lange voorhoutden haag binnenhof hofvijverden haag binnenhof

Dé Haagse markt

Markt werd er in Den Haag drie eeuwen lang gehouden op het plein van de Grote Markt, aan het begin van de Prinsegracht. Met de groei van de stad breidde de handel zich uit over de hele Prinsegracht. Toen de verkeersdrukte in de 20ste eeuw toenam begon dit ernstige problemen op te leveren. De gemeente besloot dan ook om in 1938 de Markt te verplaatsen naar de Herman Costerstraat in de wijk Transvaal waar hij nu nog steeds gevestigd is. 

De grootste niet-overdekte markt van Europa
De eerste jaren trok de markt maar weinig bezoekers. Pas na de Tweede Wereldoorlog kwam de groei er in. In de jaren zestig was de markt zo groot geworden dat hij volgens de gemeente de grootste niet-overdekte markt van Europa was. In 2014 begon een langdurige verbouwing die tot november 2015 zou duren.

De markt kreeg drie brede doorgangen van elk 800 meter lang en de oude kraampjes werden vervangen door nieuwe met ruimte voor opslag en elektriciteit. Inmiddels vinden op marktdagen duizenden mensen hun weg naar De Haagse Markt. In het weekend en tijdens speciale openingsdagen komen er soms wel tot 40.000 bezoekers.

Denhaag_Haagse-Markt-1.jpg

Multi-cultureel
De Haagse warenmarkt is een ontmoetingsplek van vele culturen. Je vindt er van alles. Zo zijn er bloemen- en plantenkramen, textielkramen, brood, vlees, fruit en snackkramen. En ook heel veel kramen met huishoudelijke artikelen voor bed, bad, wonen, keuken. Er is zelfs een witgoed outlet. En dat alles ook nog eens van ‘all over the world’.

Openingstijden: de markt is 4 dagen per week geopend. Op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Denhaag_Haagse-Markt-2.jpg

Bereikbaarheid: met tram 6, 11, 1 en bus 25 stap je uit aan het Hobbemaplein en met tram 11, 12 en bus 130 stap je uit aan de Hoefkade. De Haagse Markt ligt op loopafstand van deze haltes.

Kom je met de auto dan kan je parkeren in de parkeergarage de Heemstraat 301. Deze is echter op dinsdag, donderdag en zondag gesloten. De andere dagen van de week is de garage geopend vanaf 8.30 uur tot 17.30 uur.

Je kan ook kiezen voor de P+R Uithof aan de Jaap Edenweg 10. Deze P+R is gratis. Vanaf P+R De Uithof reis je met de RandstadRail 4 in ongeveer 15 minuten naar het centrum van Den Haag. Stap over bij halte Leyenburg op HTM Tram 6. Stap uit bij halte Hobbemaplein. Steek over en je bent op de Haagse Markt. Je betaalt alleen het uurtarief voor de tram.

Denhaag_Haagse-Markt-3.jpg

De Haagse Markt
Herman Costerstraat
Den Haag

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!