den haag paleis noordeindeden haag lange voorhoutden haag grote marktden-haag-plein-terrasden haag binnenhof hofvijverscheveningen-kurhaus-strandden haag paleistuinscheveningen-pierden haag binnenhof

Capriole Cafe - koffie en burgers

Capriole in Den Haag is niet zomaar een cafe: Capriole is cafe en restaurant met koffiebranderij. Het zit verstopt op een prachtige plek aan de Fokkerhaven in de wijk Binckhorst. In een voormalig verffabriekje, met heerlijk terras aan het water, drink je geurige, pittige koffie en koop je een pak versgebrande koffiebonen om thuis na te genieten. Behalve voor koffie met wat lekkers of een heerlijke lunch kan je er ook ontbijten, dineren en borrelen.

Den-haag_capriole_binckhorst

Industrieel erfgoed
Het eerste wat je ziet wanneer je binnenkomt bij Capriole Café, is een grote koffiebrander die dagelijks gebruikt wordt voor het branden van koffie. Het interieur is strak en weerspiegelt de vroegere industriële bestemming van het pand. De tafeltjes zijn intiem voor twee personen maar kunnen aan elkaar geschakeld worden. Grote ramen geven uitzicht op de Fokkerhaven en de Trekvliet. Het terras aan twee zijden is uitnodigend en lekker zonnig.

Denhaag_capriole_binckhorst

Handgezette filterkoffie
Vergeet espresso en cappuccino (die overigens uitstekend smaken) maar ga voor filter. Filterkoffie wordt met de hand gezet van slow roast koffie en smaakt alsof een engeltje je tong streelt. Wanneer je keuze toch valt op een espresso, neem dan espresso met amarena kers of met roze peper, een héél speciale smaak. Caramel of lemon shortcake, carre confiture of appeltaart rijk gevuld met appel complementeren  de smaak van de koffie.

Den-haag_capriole_binckhorst

Uitheemse thee
Ook theeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen: Nuwara Eliya, de beste thee uit Sri Lanka, mild zoet met een licht citrus aroma. Heel anders van smaak is chai, thee op zijn Indiaas, met kaneel, kardemom, gember, kruidnagel en zwarte peper. Wanneer muntthee je favoriete kruidenthee is, moet je beslist verveine-thee proberen, het lijkt op munt maar is frisser van smaak met een citrusnasmaak.

Den-haag_capriole_binckhorst

Burgers
En dan de burgers, Diego's burgers zijn dé specialiteit van Capriole en beroemd in Den Haag. De winterburger, smoked Dutch burger en de vegetarische burger, zijn zowel als lunchhap of avondhap te verkrijgen. Of je nu gaat voor de Wagyu, black angus vlees met gerookte uiencompote, bacon, gebakken ei, boerenkaas en truffelhollandaise; een geraffineerde smaak, of je keuze valt op The Veggie met gerookte uiencompote, gebakken ei, boerenkaas en truffelhollandaise, de burgers zijn torenhoog zodat je niet weet waar te beginnen!

Cafe Capriole in de Binckhorst is een culinaire ontdekking, een plekje waar je steeds zult terugkomen.

Adres
Capriole Cafe
Fokkerkade 18, Den Haag

Openingstijden:
Dagelijks 09.00-23.00 uur

Denhaag_binckhorst-capriole

Den-haag_capriole_binckhorst

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!