scheveningen-kurhaus-strandden haag binnenhofden haag paleis noordeindeden-haag-plein-terrasden haag binnenhof hofvijverden haag lange voorhoutden haag paleistuinden haag grote marktscheveningen-pier

Vroegâh in Den Haag

Vroegâh in Den Haag van F.J.A.M. van der Helm bevat veertig historische verhalen waarin hij het rijke alledaagse Haagse verleden beschrijft.

Denhaag_Boeken_Vroegah_in_DenHaagDen Haag heeft door de eeuwen heen roem vergaard als bestuurlijk centrum en als woon- en werkplaats van belangrijke vaderlanders. Maar over deze mensen, waarover al zoveel is geschreven, gaat dit boek niet. In plaats daarvan wordt de ‘historie om de hoek’ belicht, de kleine geschiedenis die niet groot genoeg is voor de geschiedenisboeken, maar die o zo belangrijk is voor de Hagenaars en eenieder die de hofstad beter wil leren kennen.

F.J.A.M. van der Helm (1956) voltooide zijn studie economie, maar merkte weldra dat geschiedenis meer zijn voorkeur had. Archieven en bibliotheken werden zijn nieuwe werkterrein. Van der Helm was auteur van de rubriek ‘Vroegâh’ in het ter ziele gegane blad De Oud-Hagenaar, waarvoor hij vele verhalen over de Haagse geschiedenis heeft opgetekend.

Vroegâh in Den Haag
Van hoerenmadam tot Maison Krul
F.J.A.M. van der Helm
Walburg Pers BV, 2020
ISBN 9789462495517
€ 19,99 (paperback)
€ 9,99 (ebook)

Bestel Vroegâh in Den Haag bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!