den-haag-plein-terrasden haag lange voorhoutden haag binnenhof hofvijverden haag binnenhofscheveningen-kurhaus-strandden haag paleistuinscheveningen-pierden haag grote marktden haag paleis noordeinde

De blauwe bol - dwars door Den Haag

Van de duinen in het noordwesten naar de polders in het zuidoosten, van zand naar veen, van geel naar groen en van oud naar nieuw en weer terug. Als de wereld op slot zit en er niet mag worden gereisd, gaat Beer Visser op reis door haar eigen stad Den Haag.

Denhaag_Boeken_De_Blauwe_Bol_Beer_VisserZe wandelt door eeuwenoude straten en gloednieuwe VINEX-wijken, struint door buurtparken en over landgoederen, ontdekt heidevelden, bedevaartsoorden en verborgen oases, en vaart door de grachten. Soms loopt ze in de voetsporen van prehistorische voorgangers, en af en toe komt ze zichzelf tegen op plaatsen in de stad waar haar eigen herinneringen liggen. Dit boek beschrijft haar ontdekkingstochten door Den Haag, aangevuld met wetenswaardigheden over de plekken waar zij langskomt.

Op aanvullende webpagina’s zijn per hoofdstuk achtergrondinformatie en handige linkjes opgenomen. Dit boek vormt samen met de webpagina’s een bron van informatie voor iedereen die van reisverhalen houdt en meer wil weten over de stad Den Haag.

Beer Visser is mede-eigenaar van Passionate Nomads, uitgeverij van reisboeken en online platform met reisverhalen, recensies over reisboeken en portretten van reispioniers. Eerder schreef zij Het zingen van de Indri - dwars door Madagaskar en Dondervogel - dwars over Vancouver Island.

De blauwe bol - dwars door Den Haag
Beer Visser
Passionate Nomands, 2021
ISBN 9789082998030
€20,95

Bestel de blauwe bol bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!