scheveningen-pierden haag lange voorhoutscheveningen-kurhaus-strandden haag paleis noordeindeden haag paleistuinden haag binnenhofden-haag-plein-terrasden haag binnenhof hofvijverden haag grote markt

Duimkruid

Duimkruid van Esther Teunissen is een oer-Hollandse historische thriller die speelt rond het Binnenhof, waar ook in de 16de eeuw dingen gebeurden die het daglicht niet konden velen. 1525, Den Haag, in en om het Binnenhof, centrum van macht en recht.  

Denhaag_Boeken_Duimkruid_Esther_TeunissenEen moord, een vijftienjarige verdachte, en een moeder die overtuigd is van de onschuld van haar zoon. In een wanhopige poging om haar kind van de doodstraf in kokende olie te redden, stuit zij op een beerput vol leugens, geheimen, valsemunters en politieke belangen. De hogere en de lagere kringen, raadszalen, martelkamers en louche herbergen zijn de plaatsen van handeling van deze intrigerende historische thriller.

Duimkruid gaat over de strijd om rechtvaardigheid in een wereld vol religieuze onrust, waarin een eerlijke procesgang niet voor zich spreekt, maar manipulatie en chantage des te meer. Een razend spannende intrige in een springlevend decor, dat je onderdompelt in de vroege zestiende eeuw.

Esther Teunissen (1967) werkt als bestuursadviseur voor verschillende burgemeesters. Op weg naar haar werk fietst ze dagelijks langs de Gevangenpoort en het Binnenhof, de plek die als inspiratie diende voor de historische thriller waar ze nu mee debuteert.

Duimkruid
Esther Teunissen
Prometheus, 2019
ISBN 9789044639964
€18,95 (paperback)
€11,99 (ebook)

Bestel Duimkruid bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com  

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!